Best I ever had
Al een paar weken zijn het hier werken in huis. De badkamer komt helemaal in orde, we hebben een nieuwe toilet en we zijn momenteel ook druk in de weer om ook de slaapkamers in orde te brengen. (Nog even geduld, maar jullie krijgen zeker en vast het eindresultaat te zien!) De komst van ons #minidna zorgt nu al voor een aantal extra aanpassingen haha!
Gelukkig staan we er niet alleen voor. Naast handige hubby Dimitri die met onze beste vriend Jens enkele DIY-projecten op de planning heeft staan, hebben we de professionele hulp ingeroepen van Facilitus. Een van de werkmannen in huis is Yarrick (ik hoop dat ik dat juist schrijf). Een kei, maar echt KEI, harde werker en daarnaast ook echt een mega vriendelijke kerel. Lees: als de bel gaat en het is de postbode kijkt hij even of het geen te grote doos is, anders snelt hij naar beneden want dan mag ik die zeker niet dragen. Deze week had ik brownie koekjes gebakken en uiteraard deel ik die dan graag een beetje uit… en dus mochten ook de werkmannen proeven.
De reactie van Yarrick was priceless ‘Normally I don’t like cookies or a lot of chocolate but these cookies were the best I ever had… with the little bit of salt is was perfect. I will ask my wife to make them as well!” Bij deze kan mevrouw Yarrick aan de slag met dit cookamealtje… en dat doen jullie hopelijk ook!
Brownie Cookies
Ingrediënten voor ongeveer 10 grote cookies
225 gr pure chocolade
60 gr boter
95 gr bloem
2 tl ongezoet cacaopoeder
1 tl bakpoeder
2 eieren
1 tl vanille extract
100 gr kristalsuiker
90 gr lichtbruine suiker
80 gr chocolate chips
Snufje zout
Grof zeezout
- Smelt de chocolade en boter au bain marie en laat een beetje afkoelen
- Verwarm je oven op 175°C
- Meng de gezeefde bloem met het cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout
- Klop de eieren samen met het vanille extract, de kristalsuiker en de lichtbruine suiker tot een lichte luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume
- Voeg chocolade-botermengsel al roerend toe
- Meng beetje bij beetje de bloem door het mengsel
- Voeg de chocolate chips toe aan het deeg
- Schep het beslag met behulp van twee lepels in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de cookies
- Bak 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant er “gebarsten” uitziet
- Haal ze uit de oven laat ze nog een 10tal minuten op de bakplaat rusten
- Werk de lauwe brownie cookies af met een snuifje grof zeezout
- Laat de cookies verder afkoelen op een bakrooster
Enjoyyyyy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Maayken uit Izegem! Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Die Bownie Cookies zijn niet normaal lekker 😋😋
Groetjes
Annick
Thanks Annick, zo’n berichtjes doen mij héél heel veel plezier! Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren! x Amylia
Hi Amylia,
Ik heb de koekjes vanmiddag gemaakt. Qua smaak zijn ze super lekker, maar mijn baksels zijn gigantisch groot en redelijk dun.
Weet jij hoe dit zou komen?
Groetjes, Lien
Hoi Lien, laat je de chocolade en de boter voldoende afkoelen? Eventueel kan je het deeg ook even in de koelkast zetten? Dan zijn zo’n beetje de dingen die ik kan bedenken!
Mmmmmmmmmmm😱
Hehe, thanks Dorine! Ze zijn echt héérlijk!
WAW, dit zijn de allerlekkerste koekjes die ik ooit maakte! 🙂 De baktijd klopte ook perfect. Dankjewel voor de inspiratie
Wat een ontzettend fijn bericht Séverine, bedankt!
Hallo,
Een vraagje op welke standstand bak je de koekjes? Hetelucht of boven en onderwarmte? En bij andere recepten welke ovenstand gebruik je dan?
Groetjes Wendy
Hoi
Ik gebruik eigenlijk altijd boven- en onderwarmte tenzij anders omschreven.
Hoelang blijven deze koekjes eigenlijk goed/lekker? Kan Ik ze 4 dagen op voorhand maken?
Hoi kristien, 4 dagen op voorhand is riskant. Mogelijks zijn ze al iets minder krokant dan… of ze zijn al op 😉