Wispelturig weer
Na de hittegolf kwam… regen. Een welkome verfrissing voor velen. Maar misschien ook wel vloeken voor de mensen die de komende dag een tuinfeest of BBQ op de planning hebben staan. Dit gerecht is alvast een ideale oplossing voor wispelturige Belgische zomerdagen. Why? Wel, in het recept zal je lezen dat het een ovenbereiding is. Maar stel nu dat het plots zo geweldig mooi weer is, dan verhuis je de bereiding toch gewoon naar je BBQ?
Ook leuk, het is een bijgerecht … maar wanneer je het afwerkt met zachte geitenkaas (of voor de anti-geitenkaasclub met halloumi, feta of zelfs mozzarella) en geserveerd met een salade is het ook echt een verrukkelijk hoofdgerecht!
Gevulde puntpaprika met quinoa
Bijgerecht voor 4 personen
180 g quinoa
400 ml groentebouillon
2 puntpaprika’s
1 sjalot
1 teentje look
1 wortel
½ courgette
1 gele paprika
6 el tomatensaus
Handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, …)
Peper en zout
Olijfolie
- Verwarm de oven op 200°C
- Kook de quinoa gaar in groentebouillon, zoals aangegeven op de verpakking
- Snij de paprika’s overlangs in 2
- Verwijder de zaadjes en leg de 4 helften in een ovenschaal.
- Snipper de sjalot en look fijn
- Snij wortel, courgette en paprika in kleine blokjes
- Stoof de ui, look en de groenteblokjes aan in olijfolie
- Voeg de tomatensaus toe en laat nog enkele minuten pruttelen
- Schep nu de groenten bij de quinoa
- Voeg de verse kruiden toe
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Vul de paprika’s met de quinoamengeling
- Besprenkel met olijfolie
- Gaar de gevulde puntpaprika’s 20 à 25 min in de voorverwarmde oven
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Alisee. Een superlieve enthousiaste madam die de kookkriebels echt te pakken heeft. Ze was bovendien. ontzettend dankbaar dat ze in de krant stond. Op haar mooie instagrampagina @foodbydreams schreef ze het volgende: “Vandaag sta ik in de krant, de Zondag dankzij Amylia De Schepper, zij die verantwoordelijk is voor de lezersrubriek van de Zondagskrant met een van mijn topgerechtjes, de gevulde zoetepuntpaprika. Het voelt echt als een leuke overwinning aan. Ik ben een onzeker type, maar wat droom ik graag en soms komen dromen uit.”
Zo’n berichjes maken mij echt oprecht gelukkig. En jullie kunnen ook Alisee gelukkig maken. wannnnnt ze deelt haar culinaire ontdekkingsreis op haar instagrampagina @foodbydreams. Daar kan je dus heel wat lekkers vinden! Go check it out, en druk op de volg-knop als je toch daar bent!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia