Comfortfood
Geef toe, na het nieuws van gisteren (24/03/21) over de nieuwe opnieuw verstrengde corona-maatregelen kunnen we allemaal een beetje extra “comfort” gebruiken. Heel veel mensen zijn teleurgesteld of zelfs verdrietig. Helemaal begrijpelijk, want ondertussen leven we al een volledig jaar in ‘semi lockdown’. We kunnen er jammer genoeg weinig aan veranderen… hopelijk is dit de laatste rechte lijn naar ‘bye bye Corona”. Vandaag stuur ik jullie via deze weg een beetje extra gezelligheid, een beetje extra warmte, veel veel extra knuffels en natuurlijk ook een lekker, hartverwarmend recept (wel, een hele blog vol om precies te zijn).
Deze ovenschotel, de tian van knolselder, appel en geitenkaas, is echt comfortfood. Net zoals vele ovenschotels voor mij in dit rijtje passen. Maar ook een lekkere cake staat hoog bovenaan mijn lijstje. Benieuwd naar welke gerechten jullie ‘comfort’ of zelfs een beetje troost geven. Wat is jullie favoriete comfortfood? Laat gerust een berichtje na of stuur me een mailtje. Wie weet zie je jouw favoriet de komende weken dan wel op de blog verschijnen!
Tian van knolselder, appel en geitenkaas
Bijgerecht voor 4 personen
½ knolselder, geschild
3 el olijfolie
1 tl Tijm
1 tl Oregano
1 teen look, fijngeperst
1 grote appel
150 g geitenkaas
1 kleine rode ui
200 g gekookte linzen (blik)
60 ml groentebouillon
1 à 2 el vloeibare honing
Handvol hazelnoten, fijngehakt
Verse koriander
Tip: Liefhebbers kunnen spekjes of parmaham toevoegen
- Verwarm je oven op 200°C
- Schil de knolselder en snij in dunne plakken (gebruik hiervoor een mandoline)
- Meng de olijfolie, tijm, oregano, look, peper en zout in een kom
- Doe de plakjes knolselder bij de ‘marinade’
- Verwijder het klokhuis van de appel en snij in plakken
- Snij de geitenkaas in plakken
- Snij de ui in ringen
- Neem een vuurvaste schaal en verdeel de gare linzen op de boden
- Rangschik hierop de knolselder-, appel- en geitenkaasplakken, achter elkaar in een cirkelvorm.
- Verdeel de rode ui over de tian
- Overgiet het geheel met de groentebouillon
- Werk af met de honing
- Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Verwijder de folie, voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 15 minuten verder
- Haal de schotel uit de oven en werk af met verse koriander
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Louise, een knappe madam van 22 lentes jong die gepassioneerd is door gezonde voeding.
Als je Louise zoekt dan kijk je best in de keuken, want de kans is groot dat je ze daar treft om een van haar ideetjes uit te testen. De geslaagde expertimenten verzamelt ze sinds een jaar op haar instagrampagina @Meraki.Louise. Een pagina die ik al een tijdje volg én die mij ook regelmatig inspireert! Ook op zoek naar extra lekkere en gezonde inspiratie? Ga dan snel een kijkje nemen en vergeet zeker niet op de knop ‘volgen’ te drukken!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Genieten maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!