Quinoa korst
Toen ik deze versie van quiche enkele weken geleden proefde van een collega was ik direct verkocht. Via Pinterest ging ik op zoek naar het recept en toen dat ook nog eens heel simpel bleek te zijn, moest en zou ik er zelf mee aan de slag gaan. En hoewel ik zeker en vast fan ben van de klassieke quiches heeft deze zonder bladerdeeg wel een paar voordelen.
Krokant en lekker, dat hebben de bodems alvast met elkaar gemeen. Maar de quinoabodem is een pak gezonder dan die van bladerdeeg. En omdat quinoa veel proteïne bevat, zorgt deze bodem ook voor een verzadig gevoel. Ideaal, want zo heb je minder snel terug honger (lees: je gaat minder snel snacken na het eten). Verder kan je deze quinoa korst uiteraard gebruiken voor al je quiche recepten! (Laat me zeker weten welke jouw favoriet is!)
Lentequiche met quinoa korst
Voor de korst:
250 g quinoa
1 ei
Peper en zout
Voor de vulling:
1/2 broccoli
1 kleine courgette
200 g Griekse yoghurt
4 eieren
75 g geitenkaas
1/2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie
Extra: bakvorm
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Meng de quinoa met het ei, kruid met peper en zout
- Olie een taartvorm in (of bekleed met bakpapier)
- Duw het mengsel aan met een lepel op de bodem en tegen de randen
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, verhoog daarna de temperatuur naar 200°C
- Snij de broccoli in roosjes
- Maak courgetti van de courgette (heb je geen spiraalsnijder? Dan kan je de courgette ook gewoon in blokjes snijden)
- Klop de eieren los, voeg de Griekse yoghurt toe en kruid met peper, zout en oregano
- Schik de courgetti en de broccoliroosjes op de voorgebakken quinoakorst
- Verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel in de taartvorm.
- Bak de quiche zo’n 30 à 40 minuten in een oven op 200°C
Tip: Je kan de quiche enkele dagen in de koelkast bewaren, maar je kan hem ook invriezen voor later.
Brunchtime
Deze heerlijke quiche serveerde ik aan de liefste vrienden tijdens een super gezellige lentebrunch. Ik was de dag voordien een hele dag in de weer en zorgde voor een fleurige brunchtafel en heel veel lekkere gerechtjes. Wat zeg ik? Veel te veel gerechtjes…. zo’n stuk of 11 (!) verschillende. Uiteraard kan je al een heel deel van die recepten terugvinden op de blog bij de rubrieken ontbijt en lunch.
Ik maakte alles klaar met de ingrediënten van Lidl. Omdat ik daar vaak ga winkelen (lees: er is er eentje op de hoek) maar stiekem toch ook omdat ze rond feestdagen altijd extra veel “Delicieux” producten in huis hebben. Ontdek het leuke lente-magazine met alle producten hier:
De toppers uit het Delicieux-gamma voor Pasen zijn voor mij de buffelburrata, oesters, kaviaar, gerookte Schotse zalm, de garnaalkroketten (jup, mijn guilthy pleasure!) en de lekkere rosé cava. Heerlijk toch om met bijzondere, verse en kwalitatieve producten te kunnen werken aan een klein prijsje!
Ga jij deze lentequiche met quinoa korst snel proberen?
Laat het mij zeker weten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Damn, ziet er overheerlijk uit! Ben dol op quiche maar mijn ’typisch’ (zalm en broccoli) wat beu, dit is eens wat anders!