Snel? Supersnel! De bereiding vraagt letterlijk 5 minuutjes van je tijd en de confituur eist nadien ook nog ongeveer een uurtje geduld. Leuk om weten: ik maakte mijn chia confituur met verse frambozen… Maar je kan ook andere bessen of bramen gebruiken in de bereiding.
Snel, gezond en lekker? let’s do this!
300 g frambozen
2 el chiazaad
2 el warm water
1 tl agavesiroop of honing (zoetebekjes maken er een eetlepel van!)
Optioneel: 1 tl vanille extract
- Doe alle ingrediënten samen in je foodprocessor (alternatieven: blender of staafmixer)
- Pureer tot je de gewenste structuur hebt. (Ik ben bijvoorbeeld niet zo’n fan van stukjes fruit in mijn confituur)
- Proef en voeg indien nodig meer agave/honing toe
- Schep de confituur in een potje met deksel
- Laat een uurtje opstijven in de koelkast
- Geniet van heerlijke chia confituur
Easy!
Ps: Je kan deze confituur enkele dagen bewaren in de koelkast… al ga ik er van uit dat hij snel op zal zijn!
—————————————————————————————————————–
Tableware by Serax
—————————————————————————————————————–
Thank you Bonnie for the inspiration and your beautiful blog ‘Going home to roost‘.
3 Reacties