Enchiladasaus – pittig en overheerlijk

De naam enchilada is afkomstig van ‘enchilar’ of chili toevoegen. Enchiladasaus is dus een pittige sausje! Deze kruidige mexicaanse saus past bij heel wat bereidingen. Onder andere onmisbaar bij enchiladas (opgerolde zachte tortilla’s met vulling) en echt top bij Mexicaanse taco’s. Maar ook lekker bij allerlei pastagerechten Ă©nnnnn als basis van je huisgemaakte pizza enchilada! Enchiladasaus…

Courgette-saté met prosciutto

Naast een uitgebreid buffet van groenten en salades is het altijd leuk (en lekker!) om voor je BBQ warme groenten te bereiden. Wat denk je bijvoorbeeld van deze courgette-satĂ© met prosciutto? Deze groentensatĂ©s zien er elegant en overheerlijk uit… en zijn dat ook! CourgettesatĂ©s met prosciutto Voor 4 stuks (grote brochettes) 1 groene courgette 1 gele…

Kokoscurry met kip

“Kokosmelk neemt ThaĂŻse ingrediĂ«nten in een zoete, liefdevolle omhelzing. Hij haalt de scherpe kantjes van limoen, brengt de vuilspuiterij van de vissaus  tot zwijgen en blust de hitte van de chilipeper.” (Niki Segnit – De Smaakbijbel)   Na heel wat kokoscurry – receptjes te lezen, uit te proberen en mijn smaakervaringen te bundelen kwam ik tot een…

Bechamelsaus

Van witloof met hesp in de oven of bloemkool met kaassaus tot cannelloni bolognaise… al deze gerechten bevatten bechamelsaus. Dat is waarschijnlijk geen verrassing, want deze basissaus uit de franse keuken is een onderdeel wat heel wat ovenschotels en gratins. Je kan deze saus in poedervorm of zelfs in kant-en-klaar kopen… Maar zelfgemaakt is ze nog…