Zonnige veggie pizza
Per persoon/per pizza
1 pizzadeeg, kant-en-klaar
1 kleine courgette
Olijfolie*
Bolletje mozzarella
+- 100g Mais
Een handvol basilicumblaadjes
Balsamicoazijn, naar smaak voor de afwerking
Peper & zout
- Was de courgette en snij ze in dunne repen/schijfjes
- Smeer de pizzabodem royaal in met olijfolie
- Beleg met de plakjes courgette
- Verdeel de mais over de courgette
- Snij de mozzarella in schijfjes en verdeel over de pizza
- Kruid met peper en zout
- Schuif de pizza de oven in voor ongeveer 15 minuten
- Dien onmiddellijk op met de verse basilicumblaadjes en een straaltje balsamicoazijn
*Kies voor een goede olijfolie. Ik gebruikte de olijfolie van Pascale Naessens. Een heerlijke extra vierge olijfolie. Wasda? Extra vierge of koud geperst betekent dat de olie op een natuurlijke manier is verkregen en niet is bewerkt door verhitting of met chemische middelen, zodat de olie nog al haar smaak en goede eigenschappen bezit. Leuk extraatje: wat een superverpakking!
Inspiratie voor deze pizza vond ik via Pinterest, dankzij een ‘pin’ van howsweeteats.
Het mooie lichtblauwe bord is er eentje uit de collectie van Serax
Zonnige groetjes
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie