Perzik-experimentje
Laatst liet ik me wederom verleiden door een promotie bij de fruithandel. Gevolg: een overvolle schaal perziken. Ze waren allemaal nog te hard om te eten… En zijn nu na enkele dagen dus ook allemaal heel rijp! Het moment dus om er mee aan de slag te gaan.
Tijd om wat te experimenteren. Geroosterde perzik, en dus gingen de perziken de oven in! En wauw…. alleen al de heerlijke zoete geur als het deurtje van de oven open ging deed me watertanden. De warme perzik met het toefje frisse Griekse yoghurt en het snufje kaneel was heerlijk. Het was mijn perfecte afsluiter van een superfijne dag.
Geroosterde perzik met Griekse yoghurt
Tip: Reken een perzik per persoon, tenzij je natuurlijk beslist om er een bolletje ijs bij te geven in plaats van yoghurt. Dan zou ik kiezen voor een halve geroosterde perzik per persoon.
Voor 2 personen
2 perziken
1 tl boter
2 tl bruine suiker
4 el Griekse yoghurt
kaneelpoeder
- Verwarm de oven op 200°C
- Was de perziken en snij ze doormidden
- Schik de perziken, met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal
- Verdeel de boter over de helften
- Bestrooi met de suiker
- Bak tot ze gaar zijn en licht gekarameliseerd, ongeveer 20 minuten
- Serveer de perziken warm, met een lepetje griekse yoghurt en een snuifje kaneel… en geniet!
Benieuwd naar het prachtige ovenschoteltje? Het is er eentje van Serax!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!