Crockpot CR026X 4,7 L
Meer info? Klik hier
Snel en traag
Snel en traag? Yes, de meeste recepten vragen ontzettend weinig voorbereiding. Dit recept bijvoorbeeld vraagt maar enkele minuten werk. Alle ingrediënten gaan in de slowcooker, je stelt de timer in… en dàn gaat het traag. Want de slowcooker gaat het gerecht garen op een lage temperatuur. Hierdoor krijg je extra veel smaak en blijven veel meer vitaminen bewaard! Is dat dan niet lastig, zo traag? Nee hoor! Vanaf je timer loopt kan je doe je wat je wil. Huishoudelijke taken, sporten, wandelen of zelfs gewoon aan je werkdag beginnen. Want ja hoor, mijn slowcooker is dus écht veilig, het veiligheidssysteemschakelt het toestel automatisch uit bij oververhitten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken! En wanneer je dan terug thuis komt is het eten zo goed als klaar. Handig toch?
En zonder slowcooker?
Ik kreeg van mijn jongste zus ‘naar mijn voeten’ dat ik af en toe een keukentoestel gebruik dat niet iedereen in huis heeft. (Stiekem vond ik die commentaar best wel leuk, want we horen elkaar veel te weinig en ik wist helemaal niet dat ze mijn blog leest!) Maar dus, speciaal voor de zus en alle andere lezers: heb je geen slowcooker? Geen probleem! Dit recept maak je met gemak ook klaar in een pan met dikke bodem. Laat de kip dan op een heel zacht vuurtje ongeveer 1,5u doorkoken. Smaakt dat helemaal hetzelfde? Natuurlijk niet, maar het is nog steeds heel erg lekker!
Tip van lezeres Angele: “Je kan het ook in de oven zetten en laten garen op 140°C hetelucht”. Bedankt Angele!
Kip met pindasaus
4 à 6 personen
4 kipfilets
4 tl maïzena
250 ml kokosroom
100 ml kippenbouillon
40 ml sojasaus
1 el sesamolie
2 el rijstazijn
Sap van 1 limoen
100 g pindakaas
2 tenen look
2 cm gember (of meer naar smaak)
Peper en zout
Snuifje cayennepeper
garnering: Koriander en stukjes ongezoute pindanoten
- Snij de kipfilets is hapklare stukken
- Kruid de stukjes kip met peper en zout en haal ze door de maïzena
- Leg de kip onderaan in de slowcooker
- Doe alle overige ingrediënten in een mengkom en roer met een garde/klopper tot een glad mengsel
- Schenk de saus bij de kip in de slowcooker
- Zet je slowcooker op stand low en laat de pindakip 4u garen
- Roer even om en kruid eventueel bij met cayennepeper, peper en zout
- Werk af met verse koriander en stukjes fijngehakte pindanoten
Ik serveerde de kip met gestoomde prinsessenboontjes en rijst. En weet je wat? Voor de rijst gebruikte ik een pakje kant-en-klare Tilda rijst, met koriander en limoen. En hoewel ik absoluut geen pakjes- en zakjesmadam ben heb ik deze rijst de laatste tijd altijd in huis. Superhandig na een drukke werkdag, ideaal om bij een overschotje te eten en vooral… de rijst is ook echt lekker!
Smakelijk!
x
Amylia
Je kan het ook in de oven zetten en laten garen op 140 Gr hetelucht
Angele, kan zeker! Goede tips zelfs! Ik voeg het toe in mijn artikel, bedankt!