Dit gerecht maakt deel uit van de cookameal-feestmenu, speciaal voor jullie samengesteld met chef Jan. Een echte topchef die al ervaring opdeed in ’t Zilte,Oud Sluis en het Hof van Cleve. Ontdek hier de hele feestmenu!Â
Na een zalig aperitief met bijhorende hapjes, zalm als voorgerecht en kreeft als tussengerecht is het tijd voor een stukje vlees. En wat voor een! Hertenkalf is heel smaakvol, fijn en mals .. om helemaal ‘wild’ van te worden! De lekkerste gerechten zijn daarom niet de moeilijkste, meest ingewikkelde gerechten. Dit feestelijke hoofdgerecht is daar een mooi bewijs van. De ingrediënten zijn stuk voor stuk heerlijke seizoensproducten: Hertenkalffilet, pastinaak en boschampignons.
Maak je liever een menu zonder vlees? Heb je ook een vegetarische gast(e) aan je feesttafel zitten? Geen nood! Verras dan met een vegetarisch hoofdgerecht. Wat denk je van gevulde butternut, auberginesteaks of courgettenoodles met pistachepesto ? Stuk voor stuk heerlijke gerechten die je zelfs voor 1 persoon kan klaarmaken!
Hertenkalffilet met boschampignons en pastinaak
Voor 4 personen
600 g hertenkalffilet
2 pastinaken (ongeveer 400g)
1 aardappel
250 g parijse champignons
150 g boschampignons – hoorn van overvloed
scheutje melk
50 ml rode wijn
boter
Peper
Grof zeezout
Tip: Saltverk Grof zeezout met wilde Ijslandse tijm past perfect bij dit gerecht
- Verwarm je oven op 180°C
- Schil de pastinaak en de aardappel
- Halveer de pastinaak en snij in partjes
- Hou 3 partjes per persoon opzij (garnering)
- Doe de pastinaak in een kookpotje samen met de aardappel
- Voeg water toe tot alles net onder staat
- Voeg een scheutje melk toe
- Kruid met zout
- Breng aan de kook en laat de pastinaak garen, ongeveer 10 minuten
- Pureer tot een gladde crème
- Snij de parijse champignons in schijfjes
- Stoof ze aan in een beetje boter
- Blus met de rode wijn
- Voeg 200 ml room toe
- Laat inkoken tot sausdikte
- Kruid de hertenkalffilet met peper en zout
- Bak aan in een scheutje olijfolie
- Zet het vlees gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Reinig de boschampignons
- Stoof ze kort aan in een beetje boter
- Tijd om de borden te dresseren. Kijk je mee?
Op het bord:
2 quenelles van pastinaakcrème
3 partjes pastinaak
2 stukken hertenkalffilet
Boschampignons
Champignonsaus
Bijgerecht: Potato wedges
8 kleine aardappels
Olijfolie
Grof zeezout
- Was de aardappels en snij ze in partjes
- Kook de aardappelpartjes in 5 minuten halfgaar
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
- Besprekel met olijfolie en strooi ere en snuifje grot zout over
- Laat 45 minuten roosteren in de voorverwarmde oven
- Schep halverwege de gaartijd de partjes even om
- Serveer in een mooie schaal
—————————————————————–
Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het Delicieux -gamma van Lidl
1 Reactie