Inspiratie van Syrco
Ijs van avocado… wie had dat ooit gedacht? Ik at voor het eerst een dessert met avocado in m’n favoriete restaurant Pure C. De creatie van Syrco Bakker met avocado, koffie en citrus was memorabel. Het was de inspiratie voor mijn derde recept voor de foodbloggerswedstrijd van Jules Destrooper (meer info kan je hier terugvinden)
Een ster zal mijn dessertje waarschijnlijk niet krijgen, maar de blije gezichten aan tafel waren alvast een mooie beloning!
Avocadoijs met natuurboterwafel en aardbeien
2 rijpe avocado
sap van 1⁄2 limoen
1 blik gecondenseerde melk
400 ml kokosmelk
6 natuurboterwafels van Jules Destrooper
- Ontpit de avocado en haal het vruchtvlees er uit
- Blend de avocado samen met het limoensap fijn
- Voeg de gecondenseerde melk en kokosmelk toe
- Blend tot een gladde massa
- Doe het mengsel in je ijsmachine
- Draai het ijs volgens de instructies van je ijsmachine
- Serveer een quenelle ijs op een koekje, vergezeld van aardbei
- Het ijs kan je 2 a 3 weken bewaren in je vriezer
Het bijzondere ijs past perfect samen met het heerlijke natuurboterwafeltje. En de aardbei? Mmmm de finishing touch!
—————————-
Met dit recept was mijn inzending voor de wedstrijd van Jules Destrooper compleet, nog even op een rijtje:
Recept 1: Bloemkoolkroketjes met een Parijse wafels
Recept 2: Kaaspops met amandelbrood en spek
Recept 3: Avocadoijs met natuurboterwafel en aardbei
1 Reactie