Miss Mousse
Mijn vorige blogpost ging over de sweet 6, zoetebekjes uitgekozen door Tiense suiker om jullie te verwennen. Deze taart was een van de eerste receptjes die ik maakte als mijn alter ego Miss Mousse, meteen een succes. Via de facebookpagina van Tiense suiker liepen de leuke reacties en foto’s een voor een binnen. Dringend tijd dus om ze ook aan jullie voor te stellen!
Deze taart heeft alles om je peperkoeken hartje sneller te doen slaan. Een zachte chocoladebodem, een luchtige vulling van witte chocolade en natuurlijk framboosjes. En zoals steeds hoef je voor dit cookamealtje geen chef kok te zijn, oef!
Zonnige moussetaart (6 Ã 8 personen)
Chocolade deegÂ
175 g  boter (kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
1 ei
250 g bloem (gezeefd)
20 g ongezoet cacaopoeder
Vulling
Schaaltje frambozen (+- 125g, meer mag altijd!)
200g mascarpone
300 ml room
100 g witte chocolade
50 g suiker
1 blaadje gelatine
- Meng de zachte boter met de poedersuiker
- Roer het ei en vervolgens de gezeefde bloem en cacaopoeder erdoor
- Kneed het deeg tot een bal
- Wikkel de bal in huishoudfolie en leg 30 min in de koelkast
- Verwarm je oven voor op 180°c
- Beboter een taartvorm (doorsnede 22 cm is ideaal)
- Bestrooi je werkbkad met bloem em rol het deel uit tot een cirkel
- Bekleed de vorm met het deeg
- Leg een stuk bakpapier op het deeg dat net iets goter is dan de bakvorm
- Verdeel er een laagje bakparels (of gedroogde bonen/rijst) overheen
- Bak de bodem 10 min
- Haal de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°c en bak de taart nog 8 minuten
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen
- Laat het gelatineblaadje weken in koud water
- Smelt ondertussen de witte chocolade in 100 ml room
- Roer er het uitgeknepen gelatine blaadje door tot het helemaal is opgelost
- Klop de resterende room op
- Meng de chocolade nu met de mascarpone
- Schep de opgeklopte room onder het chocolademengsel
- Verdeel de frambozen over de taartbodem
- Vul de taartbodem nu verder met de mousse
- Laat enkele uren opstijven in de koelkast
- Serveer met chocoladeschilfers
Hallo .
Ik vroeg mij af één blaadje gelatine?
Van hoeveel gram?of van welk merk gebruik jij gelatine?
Het is die taart van tiense suiker dat ik zou willen maken…met mascarpone chocolade..
Hoi Katia, wat leuk dat je een cookamealtje gaat uitpoberen. Benieuwd wat je van deze zonnige taart zal vinden!
Om op je vraag te antwoorden: Ik gebruik meestal de gelantineblaadjes van Dr oetker. Meestal zitten de gelatineblaadjes verpakt pe 12. 12 gelatine blaadjes zijn voldoende voor een liter vloeistof en ongeveer met 18 gram poeder. Een blaadje kan je dus vervangen door 1,5 g poeder.
Kan ik de “moussetaart” een avond vooraf klaarmaken?
m.v.g.
Bedankt
Riet
Hoi Riet, zeker en vast! Bewaar eventueel wat chocoladeschilfers zodat je er deze net voor het serveren kan over strooien!
Ik ben al benieuwd naar het resultaat!
Liefs, Amylia
Hallo, De taart was heerlijk. Vrijdagavond klaargemaakt, deze middag laatste stuk opgegeten. De taart was nog even fris en lekker.
Ik heb 2 doosjes frambozen gebruikt + 2 lepeltjes advocaat onder room + mascarpone geroerd.
Bedankt voor het recept en tot nog eens.
Riet
hallo, ben van plan om deze lekkere moussetaart nog eens klaar te maken…. Het is volop tijd van aardbeien. Wat denk je? zou het even lekker zijn met aardbeien?
Groetjes
Riet
Wat ik denk? Dat dat een TOPIDEE is! Waar moet ik zijn? 😉
Hoeveel g weegt het gelatineblaadje?
Hoi Ria, ik gebruik meestal de ‘gewone’ gelatineblaadjes (12 in pak van 20g)