Hocus pocus cake!
Een wonder, magie! Een heerlijke cake die er uit ziet alsof je er een ganse dag voor in de keuken hebt gestaan, geen bijzondere ingrediënten bevat én bovendien helemaal niet veel voorbereiding nodig heeft. Maar de échte magie gebeurt tijdens het bakken. Het beslag van deze magische cake splitst zich als het ware in drie delen. Een luchtige cake bovenaan, een flan-achtige romige middenlaag en een stevige bodem.
Deze cake was even geleden een echte rage op het internet. Op elke kookbog (behalve op cookameal, oeps) kon je wel een recepje vindenEr bestaan dan ook ontzettend veel varianten op het magische beslag dat je voor deze cake klaarmaakt. En ook al is de trend ondertussen voorbij… ik zit lekker te genieten van mijn stukje magisch gebak!
Magische chocoladecake
Recept voor 6 à 8 personen
Note: Ik gebruikte voor deze bereiding mijn geliefde Kmix keukenrobot. Deze siert al enkele jaren mijn aanrecht en ik ben er nog steeds helemaal gek op! Maar voor wie (nog) geen keukenrobot heeft: je kan alles ook met een handmixer en klopper bereiden!
4 eieren
250 g suiker
100 g boter
65 g bloem, gezeefd
50 g ongezoet cacaopoeder, gezeefd
1 tl vanille extract
250 ml melk
Afwerking: poedersuiker
- Verwarm de oven op 160°C
- Bekleed een bakvorm (of ovenschaal) van ongeveer 27x18cm met bakpapier
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten stijf
- Meng het eigeel met de suiker en het vanille extract tot een romige massa
- Smelt ondertussen de boter en voeg ze al roerend toe aan het eimengsel
- Meng nu de bloem en het cacaopoeder onder het beslag
- Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en voeg al roerend toe
- Spatel nu voorzichtig het eiwit onder het beslag
- Giet het beslag in de bakvorm
- Bak 60 minuten in je voorverwarmde oven
- Laat na het bakken de taart nog een half uurtje afkoelen in de vorm
- Haal ze uit de vorm en laat ze vervolgens helemaal afkoelen
- Werk af met poedersuiker en serveer
Magic is something you bake… euh make!
x
Amylia
Receptje klaargemaakt voor mijn wekelijkse rubriek in Deze Week, je wekelijkse gratis krant!
Lees er alles over in deze blogpost!
Jah nu zit ik hier te kwijlen en ik kan echt niet koken… Die rage heb ik dan ook totaal gemist. Echt nog nooit van gehoord.
Haha bij deze… aan de BEslag 😉
OMG! Wat ziet die cake er zalig uit!
🙂
Wat een zalig enthousiaste reactie! Natuurlijk hoop ik dat je ze zal uittesten en je dan nog steeds zo enthousiast bent!
Tot gauw!
Lijkt me heel lekker. Alleen een vraagje.
Hoe groot moet de bakvorm ongeveer zijn?
Goed gezien Jacqueline, bedankt!
Ik was op zoek naar gezonde receptjes, maar omg, neeeeeeeeed this.
ooooh, oeps! Gelukkig kan je dit heerlijke guilthy pleasure dan combineren met de gezonde dingen die ook op de blog te vinden zijn! Moest je nog iets zoeken dat je niet kan terugvinden… Laat maar weten!
Ps: En verder heb ik nu zin in een glaasje wijn! Knappe website!
Hei Amylia,
Deze cake ziet er verrukkelijk uit!
Bedoel je cacaopoeder ipv cacaoboter in het recept?
Groetjes,
Nele
Oh je hebt helemaal gelijk, ik heb het meteen aangepast! Bedankt lieve Nele!
ps: de cake is echt lekker 😉
gebruik je gewone bloem of zelfrijzende bloem?
Hey Sigrid! Ik gebruikte ‘gewone bloem’ (zie patisseriebloem). Laat het smaken 😉
dank u wel, zondag zal ik deze “magische chocoladecake” uitproberen na een week op dieet te zijn 🙂
Viel me eigenlijk tegen, veel te zoet en ik mis toch de intense chocoladesmaak, de structuur is wel heel smakelijk. Zou dit ook kunnen met minder suiker en met echte gesmolten pure chocolade?
Hoi Anja! Bedankt voor je eerlijke reactie! Zonde dat de taart niet helemaal was wat je er van verwacht had! Ik heb nog niet verder geëxperimenteerd met de taart dus ik weet niet hoe deze aanpassingen de textuur zullen beïnvloeden. Hopelijk test je in de toekomst nog vaker cookamealtjes uit, en natuurlijk: hopelijk zijn die dan wel helemaal je ding! 😉
Beste, ik probeerde dit met plantaardige boter en amandelmelk omdat mijn kids allergisch zijn voor melkeiwitten. Het was heel lekker en de taart had een fantastische textuur, maar ik kreeg die drie lagen niet…
Enige tips om dit toch te doen slagen met plantaardige producten?
Hoi Nikie, Zo leuk dat je een cookamealtje hebt getest! Oei… ik heb nog geen plantaardige versie gemaakt dus ben niet helemaal zeker hoe je dit best aanpakt. Ik heb wel, van een amerikaanse blogger een vegan variant gevonden: https://www.dublinlive.ie/whats-on/food-drink-news/magic-cake-recipe-food-baking-18008477 Succes!
Hallo
Super lekker taartje mmm!
Ik verkreeg juist geen drie laagjes heeft dit iets te maken met het vanille extract?of baktijd?
Alvast bedankt
Hoin Maaike! Oh geen laagjes? Geen idee waar dat aan kan liggen… hier altijd wel gelukt. Kreeg je er twee of zag je er geen? Gelukkig was het al wel lekker, dat is natuurlijk het aller belangrijkste!
Zit nu in de oven, ik duim en ben heel benieuwd! Het ruikt alvast heerlijk! Ik vraag me wel af hoe ik deze cake het beste bewaar?
Groetjes!
Hoi Zoë, komt helemaaaaaal goed 😉 Bewaren doe je best in de koelkast en dan een 10 minuutjes voor je gaat smullen er uit halen. Laat me weten wat je er van vond hé?! Liefs, Amylia
Ik heb hem gemaakt volgens te rot maar het zijn geen laagjes geworden. Heb het in een met bakpapier beklede , glazen ovenschaal gebakken
Hoi Petra
Oh dat is jammer om te lezen! Hopelijk was ze verder wel erg lekker?