Gek op chocolade?
Of ik graag chocolade eet, en of ik een kerst receptje zou willen maken met lekkere Belgische chocolade, en ook of ik dat receptje dan met mijn lezers zou willen delen…. Jacques chocolade kreeg – of wat hat je gedacht – drie volmondige JA’s op deze vragen.
Ik ging aan de slag met de “500g dessert blok” verpakking Jacques chocolade. Dat is dus een hele grote reep pure chocolade, ideaal om te gebruiken voor desserts… Véél desserts! Denk maar aan chocolademousse, brownies, magische chocoladetaart, muffins en Rudolf taart. Rudolf taart? Yes, dat is het feestelijke Cookamealtje dat ik vandaag voor jullie in petto heb!
Rudolf-taart? dat zijn twee luchtige lagen cake, gevuld met chocolade botercrème en afgewerkt met een chocoladegewei! Om het helemaal af te maken kreeg Rudolf ook een neus en oogjes van marsepein. De perfecte afsluiter voor een heerlijk kerstdiner of om samen van te smullen terwijl de cadeautjes worden uitgepakt. Â
Ben jij ook gek op chocolade? En op deze leuke Rudolf-taart?
Rudolf Chocoladetaart
Dit recept is goed voor 8 personen (of zelfs iets meer!)
INGREDIËNTEN
Cake
180 g boter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
150 g kristalsuiker
4 eieren
220 g zelfrijzende bloem
1 el ongezoet cacaopoeder
50 g pure chocolade
Chocolade botercrème
250 g poedersuiker
250 g boter op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
1 tl vanille extract
Chocolade gewei
2 satéprikkers
100 g pure chocolade
Extra: springvorm, 20 cm doorsnede, marsepein of snoep voor neus en oogjes
BEREIDINGSWIJZE
Cake
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Klop de boter met de suiker licht en romig
- Voeg al roerend één voor één de eieren toe
- Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel
- Meng tot een glad beslag
- Smelt de chocolade
- Spatel de chocolade door het beslag
- Vet de springvorm in met boter
- Strooi een beetje bloem in de vorm en schud tot de hele binnenkant een dun laagje heeft
- Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
- Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten
- Keer vervolgens om op een rooster en laat volledig afkoelen
Chocolade gewei
- Teken op een stuk bakpapier het gewei, ongeveer 15 cm hoog
Tip: geen tekenheld? Klik hier voor een kant-en-klaar patroon! - Smelt de chocolade
- Kleur het gewei, met behulp van een lepel, voorzichtig in met de gesmolten chocolade
- Leg het satéstokje tot in het midden in het chocoladegewei
- Laat het gewei nu volledig afkoelen in de koelkast
 Chocolade botercrème
- Smelt voor de chocolade botercrème de chocolade en laat afkoelen
- Doe de boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa
- Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een crème
- Voeg de gesmolten chocolade en het vanille extract toe en schep goed om
Afwerking
- Snij de afgekoelde cake in twee lagen
- Verdeel 1/3 van de chocolade botercrème oven de eerste taartlaag en zet de tweede er bovenop
Tip: Voor een extraatje kan je hier ook nog vers fruit en/of een laagje slagroom toevoegen
- Verdeel nu de rest van de chocolade botercrème over de taart
- Haal het chocolade gewei uit de koelkast en prik het in de taart
- Werk af met marsepein of snoep voor neus en oogjes
Tadaaaaaaaa daar is Rudolf!
Rudolf chocoladetaart in Het Nieuwsblad
Het blijft zo ongelooflijk bijzonder om Cookamealtjes te spotten. In kranten, magazines en de foto’s die ik regelmatig van jullie krijg! LOVE IT!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Wat ontzettend leuk gemaakt zeg! Dienis toch super feestelijk als toetje voor de kerst!
Die taart ziet er supermooi uit en klinkt ook heel lekker.
Tof idee voor de feestdagen! Ik vier nieuwjaar met een vriendin met kindjes. Zij zouden dit wel tof (én lekker) vinden!
Wat een geweldige Rudolph taart! En deze zou ik zelfs kunnen maken. Superleuk!
Wat me ook aanspreekt aan dit recept is dat de ingrediënten niet te ingewikkeld zijn! Dat maakt het laagdrempeliger.
Wat een leuk recept! Ziet er super gezellig uit voor de feestdagen.
Aahh die is zooooo leuk. En lekker lijkt mij. Echt leuk voor de Kerstdagen.
deze taart is zo ontzettend schattig
en klinkt ook niet als heel erg moeilijk om te maken.
onwijs leuk idee!
Ik ben ook echt chocolade-gek. Deze taart lijkt me heerlijk. Ik moest wel lachen om zijn ogen, Rudolf ziet er een beetje stoned uit 😉
Oei hahhaa dat was niet de bedoeling. Ik zou zeggen… Maak ook eentje en verander de ogen dan maar 😉
Deze zal te lekker zijn, jeetje zeg. Op de foto ziet de taart er al uit om op te vreten.
Haha thanks!
Wat vet dat je in het dagblad kwam! Een leuke taart die zeker niet zo lastig is om te maken, voor iedereen leuk dus!
Ziet er zo leuk uit! En lekker 😉
Dit ziet er heerlijk uit! Ik wist trouwens helemaal niet dat er ook van dit soort blokken bestonden, dat is wel heel handig!
Heel handig… en een beeeetje gevaarlijk. Je kan niet anders dan veel desserts klaarmaken natuurlijk 😉
Haha wat schattig is deze taart zeg en vast ook heel erg lekker. Je bent creatief bezig geweest!
oh wow, dat ziet er een leuke taart uit! Zeker eens om te proberen met mijn nichtje 🙂
Ziet er heerlijk uit leuk gedaan dat gewei zo thanks voor de tip. En wat super gaaf dat het in de krant stond
O, echt helemaal te gek! Als ‘ie net zo lekker smaakt als er uitziet ♥
Die taart ziet er echt heerlijk, maar zeker ook superleuk uit! Momenteel lust ik geen chocolade door mijn zwangerschap (en dat terwijl ik normaal echt wel wat lust, haha), maar volgend jaar kerst ga ik deze zeker maken!
Hij ziet er echt super leuk uit! En ook nog eens super lekker (denk ik) haha!
Thanks… en nog leuker is dat je hem heel makkelijk ook thuis kan klaarmaken 😉
Wat een prachtige taart! Die ziet er heerlijk uit én met Belgische chocolade… het kan alleen maar een topgerecht zijn! 😉
Je befaamde Rudolftaart ziet er echt zo lekker uit! Wat een leuke Kersttip, hier zal van worden gesmuld!
Deze heb ik bewaard mmh lijkt me super lekker en zo mooi
Wat leuk gedaan! Dat uittekenen op bakpapier voor de vorm vind ik echt een goede tip!