Moederdag verrassing!
Toen Solo mij enkele weken geleden een leuke box bezorgde met margarine (uiteraard) en bakspullen en daarbovenop de vraag een mama in de watten te leggen voor moederdag heb ik niet lang getwijfeld. Ik koos een mama waar ik ontzettend naar opkijk. Ik probeer je heel kort even uit te leggen waarom…
Elke zwangerschap heeft uiteraard zijn kwaaltjes, maar het was geweldig hoe deze topmadam er mee om ging. Ze was (bijna) altijd happy. En ik ben er van overtuigd dat ze die happy vibes heeft doorgegeven aan little miss Chloe. Een van de allervrolijkste meisjes die ik ken. Ondertussen gaat Sanne met een big smile terug naar het werk, en Chloe naar de crèche. Uiteraard veranderde er héél veel in het leven van onze lieve vrienden, maar voor mij zijn ze alvast een groot voorbeeld van hoe je kinderen, werk en vrije tijd/quality time kan combineren. Een happy couple dat ondertussen een happy family vormt, geweldig!
En dus organiseerde ik een brunch, zoals we dat wel vaker doen. En bij het dessert kwam een kaartje voor Sanne, het werd een leuke pré-moederdag… en ik denk dat Sanne ook écht blij was met deze verrassing! En little miss Chloe… die genoot lekker mee, met een grote glimlach!
Het taartje dat ik bakte viel in de smaak, en dus deel ik het met veel plezier met jullie.
Wie weet maken jullie er ook je liefste mama blij mee volgende week?
Jahaaa, 13 mei is het Moederdag!
(Voor alle Antwerpenaren: 15 augustus kan je deze taart ook nog bakken!)
Salted caramel cake met aardbeien
Een simpele quatre quart gepimpt met een gezouten caramel botercrème en aardbeien… heerlijk!
voor 6 à 8 personen
250 g eieren (5 stuks)
250 g zelfrijzende bloem
250 g kristalsuiker
250 g boter op kamertemperatuur (ik gebruikte Solo patisserie, margarine)
snuifje zout
350 g boter op kamertemperatuur (ik gebruikte Solo patisserie, margarine)
300 g gecondenseerde melk caramel (kant-en-klaar verkrijgbaar!)
1/2 tl zout
10tal aardbeien
Bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe de malse Solo Patisserie (of boter) in een mengkom
- Klop deSolo Patisserie (of boter) samen met de suiker tot een gladde crème
- Meng de eieren een voor een onder het mengsel
- Zeef de bloem en meng samen met een snuifje zout onder het beslag
- Vet een bakvorm in, ik koos voor een vierkante vorm
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak glad
- Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven
- Doe de test met het satéstokje: Prik in het middel van de cake, als het satéstokje er droog uitkomt is de cake klaar
- Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm
- Maak ondertussen de caramel botercrème: verdeel de boter in blokjes
- Klop de boter op (met een handmixer) tot ze lichter, zachter en luchtiger is
- Voeg de gecondenseerde melk caramel toe en mix alles door tot het een glad geheel is
- Meng het zout onder de botercrème en proef, voeg naar wens extra zout toe
TIP: Bereid je de botercrème een dag van tevoren voor? Bewaar de botercrème in de koelkast, laat voor gebruik op kamertemperatuur komen en mix goed door voor gebruik. - Snij de cake in twee plakken
- Neem de bovenste helft van de cake weg en strijk een royale én egale laag botercrème over het gebak
TIP: Hou nog enkele eetlepels van de botercrème over voor de garnering bovenaan - Snij ongeveer 7 aardbeien in partjes en druk deze in de botercrème
- Plaats het bovenste deel van de cake er bovenop en druk het gebak zachtjes aan
- Versier de bovenkant van je cake met bloemsuiker (kijk eens naar het mooie motief dat ik gebruikte!), de rest van de botercrème en aardbeien
GENIETEN!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
PS: Ik kan facebook niet openen of mijn feed staat vol schattige babyfoto’s, zwangerschapsaankondigingen en mooie gezinskiekjes. Ook in onze vriendenkring kwam de ooievaar de laatste jaren regelmatig langs. Mijn vriendinnen, en dat is echt waar, zijn stuk voor stuk geweldige mama’s. Het is zo leuk om te zien hoe ze allemaal het moederschap anders ervaren en op hun manier omgaan met die wonderlijke verandering in hun leven.
LOVE YOU ALLEMAAL!
—————————————————————————————————————————————
Artikel in samenwerking met Solo.
Oh die is prachtig! Ga ik ook maken voor mijn mama. Ik wist niet dat er een caramel versie bestond van de gecondenseerde melk, ga ik naar op zoek! Iemand verrassen met taart is altijd een goed idee
Hoi Ann! Yes, verkrijgbaar in zowat elke supermarkt! (is ook van Nestlé) gevaarlijk lekker!
Ziet er prachtig en heerlijk uit! 😀
Dankjewel!
Deze salted caramel lijkt me zoooo lekker. Is het wel verstandig om deze op mijn te maken lijstje te zetten? Ik krijg al een schuldgevoel als ik er alleen al naar kijk.
Is echt overheerlijk. Wat je kan doen is de botercreme halveren en de aardbeien verdubbelen 😉
Dat is ontzettend leuk! Al mag ik uiteraard niets voor mijzelf maken haha. Heel leuk bedacht! Zo lekker!
Goh…. een taart voor jezelf maken moet kunnen hé (op eender welke dag!)
Nog eentje om te proberen. Ziet er heeeerlijk uit!
Dat is een mooi en lekker taartje. Misschien ga ik hem ook eens maken. Lekker met veel verse aardbeien.
Hoe meer aardbeien hoe beter 😉
Ik vind hem er zo mooi uitzien! Het oog wil ook wat, en dat is beslist goed gelukt.
oh wauw wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Zit hier te watertanden!!!
Oh dear, dit ziet er zo lekker en ontzettend mooi uit!
Oh bedankt, lief!
dit ziet er echt super lekker uit. Krijg spontaan trek
Oeh dit klinkt ontzettend lekker! Ik ga hem onthouden en een keertje maken!
ziet er heerlijk lekker uit…een super leuk recept om voor alle mama’s te maken!
komt zeker op mijn lijstje terecht!
Hoe lekker klinkt dat! Dat is zeker wel een cake die ik eens ga maken
Wat een leuk en lekker gerecht. Vind de bovenkant met het hartje ook erg leuk gedaan