Wortel-tomaat-kokos soep
Voor 4 Ã 6 personen
Tip: serveer je soep in glaasjes voor een feestelijk effect
1 ui
500g wortelen
400 g tomaten (5tal verse of een blik gepelde tomaten)
1 l kippenbouillon
2 teentjes knoflook
1 tl komijn
peper & zout
400 g kokosmelk
Klontje boter
- Pel de ui en snij grof
- Zet een ruime kookpot op een matig vuur
- Smelt de boter en stoof de stukjes ui
- Pel en kneus de look, laat meestoven met de ui
- Schil de wortels en snij ze in schijfjes
- Laat de wortelen enkele minuten meestoven
- Voeg nu de in blokjes gesneden tomaat toe
- Giet de kippenbouillon bij de groenten
- Zet het deksel op de pot en laat een 20tal minuten op een zacht vuur sudderen
- Mix de soep zeer fijn in de blender of met een staafmixer
- Kruid de soep met komijn, peper en zout
- Voeg de kokosmelk toe
- Roer alles goed om
Mmmm, lekker! Ik geniet nog gauw van een tasje en ga dan terug aan het bloggen! Want er komen nog heel wat lekkere feestgerechten aan! #tobecontinued
lekker soepje!!! Goede combi tomaat en wortel!!! Heeft weeral gesmaakt!