Onder het motto #yesicantuna ging ik aan de slag met tonijn uit blik. Want daar kan je heel wat meer dan tonijnsalade maken voor tussen je boterham! Wist je trouwens dat tonijn zijn voedingswaarde niet verliest als hij is ingeblikt?! Tonijn mag dus niet ontbreken in de voorraadkast. Ik heb alleszins de smaak te pakken, er volgt zeker nog tonijn-inspiratie!
Tonijnkroketjes
2 blikken tonijn (Ik gebruikte Rio Mare Tonno Naturale)
3 grote aardappelen (+-500g)
3 el boter
1/2 ui
1 el lookpoeder
1 ei
+- 50g geraspte kaas (kan ook perfect zonder!)
Mespunt komijn
Peper&zout
Handvol verse peterselie
Paneren: bloem – losgeklopt ei – paneermeel
- Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water
- Pureer samen met de boter
- Snipper de ui
- Voeg toe aan de puree
- Meng met de kaas
- Voeg de tonijn toe en meng alles goed
- Hak de peterselie fijn en schep onder de puree
- Voeg nu de kruiden toe
- Om de vulling af te werken meng je deze met het ei
- Rol nu balletjes van de vulling, de grootte kan je zelf bepalen
- Zet de balletjes een kwartiertje in de koelkast voor je ze gaat paneren
- Paneer de balletjes: rol ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
- Frituur op 160° c
Heerlijk met een peterseliemayonaise, een looksausje of simpelweg een beetje mayonaise!
Tip: Je kan dit leuke lekkere hapje ook invriezen!
1 Reactie