Geen cocktail…
Nope, deze ‘mojito watermeloen’ is geen cocktail en er komt geen alcohol aan te pas. Met andere woorden: de helft van de lezers haakt nu af… Maar wacht! Dit recept maakt van dit lekkere fruit een originele snack, hapje of bijgerecht. Lekker fris dankzij de combinatie met munt en limoen. Verrassend door het snuifje zout dat je er net voor het serveren over verdeelt. Do I have your attention?
Mojito watermeloen
½ watermeloen
2 el olijfolie
Sap van ½ limoen
Zeste van 1/2 limoen
1 el suiker
Handvol muntblaadjes
Snuifje saltverk lava zout*
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes
- Hak de munt fijn
- Maak een dressing van de fijngehakte munt en de overige ingrediënten
- Giet de dressing net voor het serveren over de watermeloen
- Besprenkel met een snuifje zout
Met watermeloen kan je trouwens nog heel wat lekkers klaarmaken. Probeerde je de combinatie met fetakaas al? (klik hier voor het recept), of probeerde je deze vrucht al eens te grillen of te verwerken in een cocktail? #tobecontinued
*Saltverk: Foodies opgelet, dit Ijslands zout is een echte meerwaarde in je keuken. Het merk produceert 5 soorten zout met elk een unieke smaak. Het zwarte IJslandse lavazout zijn zoutvlokken die gekleurd zijn met actieve steenkool van de IJslandse vulkanische lavastenen. De donkere kleur brengt een ook nog eens een mooi contrast op je bord. Ik ben verkocht! (Verkrijgbaar bij The Flavor Shop)
————-
Geserveerd op een erg mooi en handig bord van zak!designs
∼
Dit leuke recept zag je al eerder in de picknickspecial die ik maakte voor VIJF. Op zoek naar nog meer picknickideetjes? Neem dan zeker een kijkje op www.vijf.be
1 Reactie