Verrassing!
Voor de lezers is het elke week een verrassing welk gerecht er in de zondag zal staan. Want in de nieuwe rubriek ‘zondagse kost’ maak ik telkens favoriet van een lezer klaar. Afgelopen zondag stond er een heerlijk komkommersoepje in, een heerlijk gerecht van Lea.
Leuk om te weten: ook voor lezeres Lea was het dit keer een verrassing (zie: een grote verrassing) dat haar recept en ook een foto van haarzelf, in De Zondag stonden. Want het was niet zij, maar haar zoon Bart die het receptje doorstuurde naar de Zondagse Kost – mailbox. Bovendien ging haar verschijning niet onopgemerkt voorbij. Bart liet me trots weten dat zijn mama ontzettend veel berichtjes en telefoontjes kreeg. Jah, héél veel mensen lezen natuurlijk elke zondag ‘De Zondag’!
Enkele leuke reacties die Lea mocht ontvangen:
- “Bij ons staat voortaan op zondag komkommersoep op tafel”
- “Wij zijn fan!”
- “Mechelen is een BV rijker”
- “Ik heb een beroemde oma”
- “Lea heeft goede smaak”
- “wij eten enkel nog komkommersoep”
De conclusie is dat Lea inderdaad goede smaak heeft. Ik moet toegeven dat ik nog nooit komkommersoep had klaargemaakt… maar ik het nu wel vaker ga doen! Het is een heerlijk fris groen soepje dat echt iedereen kan klaarmaken. Ik stel daarom ook voor dat jullie dit recept allemaal even uitproberen, smakelijk! 😉
Komkommersoep
2 komkommers
2 uien
2 aardappelen
2 liter groentebouillon
Peper en zout
2 el olijfolie
- Snipper de ui en stoof aan in olijfolie
- Schil de aardappel en snij hem in blokjes in blokjes
- Snij de komkommer in blokjes, je hoeft hem niet te schillen
- Voeg de komkommer en de aardappel toe aan de ui en laat een minuutje mee stoven
- Giet de groentebouillon bij de groenten en breng aan de kook
- Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje
- Mix de soep glad
- Breng op smaak met peper en zout
Tip van Lea: Serveer feestelijk met garnaaltjes en een schepje half opgeklopte room.
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
PS: Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Deze lijkt mij heel erg lekker. Ga ik proberen als ik mag koken! Haha
Als je MAG koken? 😉
Ik vind het een leuk idee om komkommersoep te maken! Dat is een nieuwe voor mij. Het ziet er goed uit.
Thanks!
Hoewel ik niet echt van de komkommer ben vind ik dat dit er wel heerlijk uit ziet zeg. Ik ga het gewoon eens proberen.
Proeft hélémaal niet zoals je komkommer gewoon bent. Zeker eens testen!
Dit is wel iets wat ik graag een keer zou proberen! Ben heel benieuwd hoe het smaakt en wat de reacties hier zullen zijn. De foto laat me in elk geval al watertanden!
Top, dan hoop ik snel ook een heerlijke foto van jouw zelfgemaakte cookameal–komkommersoep te zien verschijnen 😉
Hij klinkt heerlijk. Grappig ik ken komkommer alleen in koude soep.
Super, dan moet je deze zeker een keertje testen!