Aan de open haard…
Ik weet nog goed dat we een grote notenboom hadden in onze tuin bij papa. Elk jaar konden we dus, samen met een niet te onderschatten bende eekhoorntjes, genieten van verse walnoten. Voor kastanjes trokken we dan weer het bos in. En de kastanjes poften we dan soms nadien samen met papa in de open haard. Gezelligheid troef!
Kastanjesoep had ik dan weer nog nooit gemaakt, noch geproefd. En ik was dan ook direct erg benieuwd toen ik dit receptje in mijn mailbox van De Zondag mocht ontvangen. Mijn zoektocht naar verse kastanjes in het nabij gelegen park was wel iets minder succesvol als gehoopt… (lees: Ik ben uiteindelijk kastanjes gaan kopen in de supermarkt.) Het soepje was wel echt lekker… En ik zat zo te denken, misschien had het nog beter gesmaakt met papa en de zusjes aan de mooie open haard in ons vroegere huis.
Hebben jullie ook warme herfstherinneringen? Misschien zelfs met een bijhorend lekker gerechtje/receptje? Vertel het mij dan in de comments of stuur me een berichtje!
Wistjedatje
Wist je dat je kastanjes kan invriezen? Kastanjes zijn vrij kwetsbaar en raken snel beschimmeld of uitgedroogd. Wie dus een kastanjeboom heeft, of er wel een succesvolle zoektocht in het park heeft opzitten, kan ze dus best pellen en invriezen. Zo kan je dit lekkere soepje bijvoorbeeld zonder problemen ook met kerst klaarmaken!
Kastanjesoep met boschampignons
4 à 6 personen
1 teentje look
1 ui
1 preiwit
400 g gepelde kastanjes
2 l kippenbouillon
2 el sojasaus
1 tl dragon
150 g gemengde boschampignons
Peper en zout
Olijfolie
Extra: room, lente-ui, truffelolie
- Snipper de look en snij de ui grof
- Snij de prei in stukken
- Stoof de ui glazig in olijfolie
- Fruit de stukken prei en look enkele minuten mee
- Voeg er de kastanjes, sojasaus en kippenbouillon aan toe
- Laat 30 minuten zachtjes koken
- Mix de soep glad
- Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is
- Kruid met dragon, met peper en zout
- Snij de champignons in stukjes
- Bak ze aan in een pan in wat olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Verdeel de soep over kommen
- Garneer met de gebakken champignons, lente-ui, een scheutje room en enkele druppels truffel-olie
Deze mooie potjes zijn van KLAY en werden handgemaakt door Naïque,
haar werk kan je bewonderen en kopen via haar pagina!
#mustcheck
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Johan uit Kortenberg! Heel erg bedankt Johan!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!