We zitten volop in de herfst, hét pompoenseizoen bij uitstek. En dus ook het ideale moment om deze lekkere geroosterde pompoen-paprika soep uit te proberen! Wie weet kan je er wel van genieten op je fleurige herfstterras terwijl je geniet van het herfst zonnetje? Dat is alvast wat ik deed!
Fleurige herfst met #groenvanbijons
Bloemen en planten zijn onmisbaar bij je thuis: ze maken ons blijer, meer ontspannen en empathisch. En laat dat nu net drie dingen zijn die we allemaal extra kunnen gebruiken in deze bizarre periode. Hoog tijd dus om je huis en tuin op te fleuren, want je hoor… dat kan ook in de herfst! #groenvanbijons Mijn tuinterras werd onder handen genomen door Sören Van Laer, floral designer.
Wat een metamorfose, kijk gerust even mee:
Heb jij nu ook zin om er in te vliegen… maar je weet niet goed waar beginnen? Of misschien ben je op zoek naar extra inspiratie? Doe dan de korte online test van #groenvanbijons en ontdek in enkele kliks welke kleuren van bloemen of herfstplanten nu echt helemaal bij jou passen.
Op mijn terras dronk ik die die middag een heerijk tasje geroosterde pompoen-paprika soep. Genieten van lekkers van bij ons dus! En nu hoop ik natuurlijk dat ik jou ook kan doen genieten.
Geroosterde pompoen-paprika soep
1 butternut pompoen
2 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
50 g rode linzen
1/4 tl chilipoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl tijm
1 l kippenbouillon
Olijfolie
Peper en zout
Garnering:Griekse yoghurt (of een scheutje room) en groenteblokjes *
- Verwarm je oven op 200°C
- Spoel de butternut pompoen, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes (schillen in niet nodig)
- Snij ook de paprika in blokjes
- Meng de groenten met 2 el olijfolie en kruid met het chilipoeder, peper en zout
- Verdeel over een bakplaat en rooster 30 à 40 min in je voorverwarmde oven
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Stoof ze vervolgens glazig in een beetje olijfolie
- Voeg de rest kruiden en de linzen toe
- Giet de bouillon er bij en breng aan de kook
- Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen
- Mix (of blend) de soep fijn
- Proef en kruid bij met peper en zout
*Groenteblokjes: De lekkere crispy groenteblokjes die ik gebruikte als garnering kocht ik bij GO NUTS DELI, de delicatessenzaak van Diana en Seppe. Ze verkopen in hun webshop (en normaal ook op de markt, maar jah… Corona) wijnen en sapjes, huisgemarineerde olijven, heerlijke tapenades en andere eigen bereidingen en natuurlijk ook noten, gedroogde vruchten, granola’s,… Ik bestelde sinds het begin van de corona-crisis al vaker dingen van de GO NUTS DELI webshop en was telkens verrast door de prijs-kwaliteitverhouding van al dat lekkers. Echt oprecht de moeite waard om een kijkje te gaan nemen, én te bestellen natuurlijk! #steunlokaal
Leuk nieuws, ik kreeg een kortingscode om met jullie te delen: cookameal10. Met deze code krijg je 10% korting op je hele bestelling!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!