all’italiana
Wij Belgjes eten meestal pasta eten als hoofdgerecht. Maar wie al eens een vakantie doorbracht in het mooie Italië weet dat Italianen het daar niet helemaal mee eens zijn. Wist je dat pasta is voor Italianen eigenlijk een voorgerecht is?
Een Italiaans menu start met antipasti, aperitiefhapjes, en uiteraard lekkere bijpassende dranken. Die antipasti worden gevolgd door pasta. Nadien is het tijd voor vlees of vis gevolgd door een zoet dessert. Afsluiten doen ze als het kan met “café e dolci”, oftewel koffie met koekjes. Pasta als voorgerecht is niet het enige typerende aan een Italiaans menu. Een Italiaans menu, Italiaanse gerechten staan bekend om hun eenvoud. Ze werken meestal met een beperkt aantal ingrediënten in een gerecht, simplicity is key. I love it!
Deze pasta met coquilles en oesterzwammen is met zijn eenvoudige bereiding dus een mini feestreisje naar Italië!
Pasta met coquilles en oesterzwammen
Natuurlijk kan je dit gerecht ook als hoofdgerecht klaarmaken. Gebruik dan extra oesterzwammen en coquilles en zo’n 500g pasta in totaal.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g fettuccine
1 teentje knoflook
200 g oesterzwammen
Scheutje witte wijn
200 ml kippenbouillon
12 coquilles
100 g Parmezaanse kaas
2 el boter
Olijfolie
peper en zout
Verse peterselie
- Kook de pasta al dente in gezouten water, spoel onder koud water en meng er 2 el olijfolie door
- Snipper de look en fijn
- Fruit hem zonder te kleuren in olijfolie
- Snij de oesterzwammen in plakjes en stoof ze enkele minuten met de look
- Schenk de witte wijn erbij en laat enkele minuten sudderen
- Voeg vervolgens de kippenbouillon toe
- Roer 1 el boter onder de saus, proef en kruid bij met peper en zout
- Voeg de pasta toe en schep om
- Snij de coquilles in en kruid ze met peper en zout
- Laat wat boter hazelnootbruin kleuren en bak de coquilles kort aan beide kanten
- Meng kort voor het serveren fijngehakte verse peterselie door de pasta
- Serveer met de coquilles
- Werk af met Parmezaanse kaas en een draai peper van de molen
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het recept kreeg ik van Christine uit Assenede.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!