Indrukwekkend snel
En, wat is je eerste indruk?
Ze zien er heerlijk uit hé, deze erwtenpannenkoekjes?
Zo zomers, kleurrijk, vrolijk, fris, lekker en… moeilijk klaar te maken?
Hah! Bij dat laatste heb je het mis! Dit lekkere hapje maak je in minder dan een half uur klaar!
Erwtenpannenkoekjes met zalm
Hapje of voorgerecht voor 4 personen
220 g erwten (diepvries)
1 ei
2 el bloem
2 tl olijfolie
150 g gerookte zalm
+- 4 el zure room
½ citroen
Peper van de molen
Zout
Extra: Een kleine ronde uitsteekvorm (of een borrelglaasje)
- Kook de erwten 2 minuten in gezouten water
- Laat ze schrikken in koud water (zo behouden ze hun felgroene kleur)
- Doe 2/3 van de erwten samen met het ei in het food processor accessoire van je mixer
- Voeg 1 eetlepel water toe en alles hak fijn
- Meng nu voorzichtig de bloem en de rest van de erwten onder deze mengeling
- Kruid met peper en zout
- Prik rondjes uit de gerookte zalm
- Verwarm de olijfolie
- Bak op een matig vuur pannenkoeken van het erwtenbeslag
Tip: Laat ze niet te fel kleuren, zo valt de groene kleur beter op - Prik mooie rondjes uit de pannenkoeken
- Dresseer nu je borden. Maak een torenje: wissel een pannenkoekje af met een rondje zalm en eindig met een stukje gerookte zalm
- Werk af met enkele druppels citroensap, een toefje zure room en een draai peper van de molen
Wedden dat je zal genieten van dit simpele indrukwekkende hapje?
Die zien er inderdaad echt super uit! & fancy 😉
Hihi, fancy foodie 😉
Serveer je deze warm of koud Amylia
Hey! Ik serveer ze lauwwarm! De pannenkoekjes recht uit de pan 😉