Leuke combinatie!
Ook in de koudste maanden van het jaar kan je genieten van een lekkere salade. Deze salade bijvoorbeeld; met rode biet, Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden en pistachenoten past perfect bij het seizoen.
Ik weet het wel, niet iedereen is even gek van de uitgesproken ‘aardesmaak’ van de (ontzettend gezonde) rode biet. Maar in deze salade wordt die smaak zalig verzacht door de romige kaas. De nootjes zorgen dan weer voor een tikkeltje zoutigheid en een lekkere crunch… Hier kan je niet aan weerstaan!
Salade met boursin en rode biet
Voor 2 personen
2 rode bieten (gekookt, eventueel kant- en klaar)
Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden
100 g veldsla
4 el pistachenoten
Extra Vierge oijfolie
Peper van de molen
- Snij de rode biet in dikke schijven, dit kan met een scherp mes of met een mandoline
- Smeer op elke schijf een laag Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden en bouw de biet zo terug op
- Verdeel de salade over twee borden
- Plaats het bietje in het midden van de salade
- Hak de pistachenoten in fijne stukjes
- Verdeel ze over de salade
- Werk de salade af met een scheutje olijfolie en een draai peper van de molen
Rode biet lust ik nu eens echt graag, en dit recept ziet er weeral zo smakelijk uit!
hey Sarah, bedankt voor je comment! zeker eens testen deze salade, ik vind zelf de combinatie van rode biet en boursin echt hemels! ook leuk als aperitiefje, gewoon met een kleine uitsteekvorm torentjes uitpritten en op een prikker/satéstokje schuiven. eventueel kan je dan nog de pistachenoten fijnmalen en torentje er in doppen! 😉