Er zijn zo van die dagen…
Er zijn zo van die dagen dat je ’s ochtends de trein mist, een hele drukke dag hebt en amper tijd hebt om te lunchen. Zo van die dagen je dan ook gewoon eens op tijd naar huis vertrekt. Het zijn dan typisch ook die dagen dat de trein huiswaarts extra (lees: nog meer dan op andere dagen) vertraging heeft… en je dus toch later thuis bent dan gehoopt. Herkenbaar?
Wel, ik had dus gisteren zo’n dag. En ik geef toe, ik heb dan ook nog weinig zin heb om uren in de keuken te staan experimenten. Op dagen als gisteren zijn er drie opties: frietjes (oeps) spaghetti (want ik heb altijd extra saus in de diepvriezer zitten) of een snelle smaakvolle maaltijd met wat er nog in de koelkast te vinden is. Deze salade met avocado en spek past in dat laatste vakje. Snel klaar, ingrediënten die ik meestal altijd in huis heb en bovendien ook lekker.
Wat is jouw favoriete snelle maaltijd?
Salade met avocado en spek
Voor 2 personen:
150 gram spekblokjes
½ komkommer
2 tomaten
1 rode appel
2 avocado
2 mandarijnen
50 g cashewnoten
2 el limoensap
Peper en zout naar smaak
Handvol koriander (optioneel)
(Tip voor grote eters: serveer met een stukje brood!)
- Bak de spekblokjes krokant in een warme pan
- Snij ondertussen de tomaten, komkommer, appel en het vruchtvlees van de avocado in blokjes
- Halveer de partjes van de mandarijn
- Hak de cashewnoten in grove stukken
- Meng alle ingrediënten in een slakom en schep om
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Overgiet met het vet van het spek voor extra smaak
- Garneer de salade met fijngehakte koriander
Geserveerd in prachtige saladekommen van P’tit Pot
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Dit receptje is er een van hobbykok Kjell. Kjell kookt vooral gezond en heeft een voorliefde voor de Thaise keuken! Hij woonde een tijdje in Thailand en leerde er de kneepjes van het vak. Ik volg zijn kookavonturen dan ook met veel plezier via zijn instagrampagina,. De recepten achter de smakelijke foto’s kan je steeds terugvinden op zijn blog ‘Food and stuff with Kjell’.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
—————————————————–
Wat een prachtige kleurige salade – die ziet er echt lekker uit 🙂
Ik vind dit er werkelijk heerlijk uitzien en ik moet van mezelf wat gezonder eten dus ik ga zeker je recept uitproberen een dezer dagen!
Leuk om te lezen Frederique!
Ik ben sinds deze week met een personal training traject gestart. Daarbij zoekende naar leuke recepten. Dit is er eentje die ik zeker wil graag proberen.