Feestelijk brunchen
Ook een uitgebreide brunch is voor mij een echte feestmaaltijd. Brunch is een combinatie van ‘breakfast’ en ‘lunch’, van een laat ontbijt en een vroeg middagmaal. En dat zorgt heel ongelooflijk veel mogelijkheden! Van spek met eieren tot pannenkoeken, van havermout tot soep en van salades tot …. Bagels! Bovendien kan je ook nog eens lekker uitslapen, want brunchen doe je meestal pas rond 11u! En euh… het is feest he? Schenk dus gerust een glaasje champagne!
Voor 2 personen
2 bagels *
2 eieren
scheutje room
Klontje boter
1 avocado
Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden
Peper van de molen
Grof zeetzout
Optioneel: een beetje cresson voor de garnering
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een eetlepel uit de schil
- Snij de avocado in hele fijne plakjes
- Maak een roerei: Breek de eitjes in een kommetje en kluts goed.
- Voeg een scheutje room toe aan het eimengsel en kruid met peper en zout
- Warm een pan op en smelt er een klontje boter in
- Giet het eimengsel in de pan en roer goed
- Roer dan rustig tot het ei mooi begint te stollen
- Zet het roerei even opzij
- Snij de bagels doormidden
- Smeer de onderkant in met een laag Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden
- Schik het roerei aan op de ene helft van de bagel en de avocado op de andere
- Werk af met een beetje grof zout, een draai peper van de molen en eventueel een beetje cresson
- Serveer warm
* Verse bagels vinden in België niet altijd even makkelijk. In de supermarkt kan je ze wel voorverpakt kopen. Warm ze dan even op in de oven of met behulp van je broodrooster.