Tartine met roomkaas, zalm en fruit
Per persoon:
2 dikke sneden bruin/volkoren brood
2 el roomkaas (mag ook de variant met fijne kruiden zijn!)
4 plakjes gerookte zalm
3 Ã 4 partjes appelsien*
een handvol granaatappelpitten
Verse peterselie
Peper van de molen
*Snij de appelsien a vif. Hoe doe je dat? Snij de boven- en onderkan van elke vrucht. Schil de citrusvruchten zoals je een appel zou schillen. Zorg dat je de bittere schil helemaal verwijdert. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten.  Neem nu de vrucht in de hand en snij de partjes tussen de vruchtvliezen uit.
- Rooster of grill een dikke snee bruin/volkoren brood
- Smeer op de toasts royale laag roomkaas
- Verdeel de plakjes zalm bovenop de roomkaas
- Verdeel het de partjes appelsien en granaatappelpitten over de toast
- Werk af met verse peterselie en een draai peper van de molen
Pssssst, sukkel jij soms ook met je granaatappel? Ik volg de stapje van Libelle Lekker: 1. Snij het hoedje af de granaatappel. 2. Breek de binnenstructuur een beetje open. 3. Hou het stuk fruit boven een kom. 4. Sla met een lepel zachtjes op de granaatappel en vang de pitjes op.
Eet smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Hmmmmm! Ziet er heerlijk uit!
Bedankt Marijke!