Rababercompote
30g boter
750 g rabarber
120 g suiker
100 ml water
Enkele druppels vanille extract
- Was de rabarber en verwijder het onderste, taaie steelstuk
- Verdeel de steel in stukjes
- Smelt de boter in een kleine kookpan
- Voeg de rabarber en de suiker toe
- Wanneer de suiker helemaal gesmolten is voeg je het water toe
- Laat op een laag vuurtje stoven tot de rabarber zacht is
- Voeg naar smaak enkele drupjes vanille extract toeBewaar de rabarbercompote in een afgesloten glazen bokaal in je koelkast!
Probeer maar eens in combinatie met yoghurt of rijstpap of als topping op een cheescake! Oh wat is dat lekker!
Roeryoghurt natuur (Danone) – rabarbercompote – framboosjes – munt – pistache
Ik heb hem net gemaakt, wel alle ingrediënten gehalveerd omdat ik niet meer rabarber in de tuin had staan… Mijn compote ziet wel meer groen dan de jouwe. Heb jij enkel roze stengels gebruikt? 🙂
PS is dat water toevoegen echt nodig volgens jou? Ik heb veel minder water toegevoegd en had de indruk dat dit eigenlijk ook niet nodig was.
Hoi! Goh nee, heb ‘em helemaal gebruikt. Vond hem ook vrij roos 🙂 Bij mij was dat water wel nodig, het was geen lopende compote ofzo… Hopelijk was ie lekker? 😉
ja dat wel! 🙂