Heb je even gedacht ‘Die titel is verkeerd, dat moet waarschijnlijk panini met aubergine zijn”?
Of was je misschien een beetje nieuwsgierig naar wat ik juist bedoelde?
Nét wat ik gehoopt had!
Zonder broodje
Natuurlijk is de titel niet verkeerd, ik zal je iets verklappen: Deze panini… is eigenlijk geen panini! Of wel, het is een glutenvrije én 100% veggie panini. Het broodje heb ik gewoonweg vervangen door de lekkere aubergine. Aubergine is een stevige groente boordevol vezels en daardoor de ideale broodvervanger in dit recept. Ik koos voor een klassiek beleg, maar natuurlijk kan je met dit recept experimenteren naar keuze! Heel benieuwd naar wat jullie er van vinden!
Panini van auberine
Voor 2 personen
1 grote aubergine
1 bol (liefst buffel)mozzarella
1 tomaat
10tal blaadjes verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout
1 citroen
- Snij de aubergine in de lengte in 4 dikke plakken
Tip: Snij eerst een dun plakje af zodat je op je broodje geen plak met enkel schil hebt - Smeer de plakken in met een klein beetje olijfolie
(zodat ze later niet aan je grillplaat blijven plakken en/of verbranden) - Was de tomaat en snij in dunne plakjes
- Snij ook de mozzarella in plakjes
- Beleg 2 plakken aubergine met tomaat, mozzarella en basilicum
- Kruid met peper en zout
- Sluit af met een 2e plak aubergine
- Halveer de citroen
- Grill de aubergine* aan beide kanten ongeveer 4 minuten, tot de mozzarella gesmolten en de aubergine gaar is.
- Grill de laatste minuten de citroen (op het snijvlak) mee
- Serveer onmiddellijk en geef er de gegrilde citroen bij om erboven uit te knijpen
————————————————————————————
* Grillen
Dat kan in een gewone grillpan of op een grillplaat.
Wat ik gebruikt heb? Wel, ik kreeg de kans om de nieuwe Multifunctionele Plancha Bakplaat van Cuisinart voor jullie uit te testen. Een leuk toestel met een grill en plancha modus… Ideaal voor vis, vlees groenten of zelfs fruit! Je kan er dus heel wat leuke dingen mee doen, waaronder dus deze heerlijke panini klaarmaken!
De grootste pluspunten van dit toestel:
Het bakoppervlak is groot, je kan er makkelijk voor 4 a 6 personen tegelijkertijd op koken. Onderaan het toestel is een opvangbakje voor vet. De bakplaten staan een heeeeel klein beetje schuin, waardoor het overtollige vet netjes in het opvangbakje loopt… slim! Extra handig is het schrapertje dat er bij zit voor reiniging, geen gesukkel om de plaat proper te krijgen… met het schrapertje gaat dat heel erg makkelijk.
Het enige nadeel?
Het toestel is best groot en dus niet heel handig op te bergen als je zoals ik maar een kleine keuken hebt…
Adviesprijs: 199 euro – meer info vind je op de website van Cuisinart.
1 Reactie