De ster op je volgende ontbijt of brunch? Gegarandeerd deze shashuka met zoete aardappel en curry!
Shashuwatte?
Shashuwatte? Shashuka is een best ingewikkelde naam (spreek uit: sjaksjoeka) voor een heerlijk eenvoudig kruidig eenpansgerecht. Weinig afwas dus, maar dat is niet het enige dat shashuka te bieden heeft. Dit eenpansgerecht is ook nog eens gezond, snel énnnnn lekker!
Je eet het met brood (om te soppen in die lekkere saus, duhhh) en/of een salade. Believe me: dit is dé ster op je volgende ontbijt of brunch. En zelfs als avondmaal is dit gerecht echt een aanrader!
Shashuka met zoete aardappel en curry
voor 4 personen
Olijfolie
1 zoete aardappel
1 ui
2 tenen look
1 blik tomatenblokjes (400g)
½ tl komijn
½ tl paprika
¼ tl cayennepeper
1 el curry
½ tl kurkuma
4 eieren
150 g fetakaas (of meer, naar smaak)
Verse basilicum
- Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes
- Snipper de ui en look
- Giet een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem
- Stoof hierin de fijngesnipperde ui en look
- Voeg de zoete aardappel toe
- Voeg ½ tl komijn, ½ tl paprika, ¼ tl cayennepeper, 1 el curry en ½ tl kurkuma toe
- Giet de tomatenblokjes in de pan
- Laat 10 à 15 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de zoete aardappel beetgaar is
- Maak met een lepel vier kuiltjes in het mengsel
- Breek in elk kuiltje een ei
- Zet het deksel op de pan en laat de eieren in enkele minuten stollen
- Garneer de shashuka met fetakaas
- Werk af met peper, zout en verse kruiden
Getest: Miele Inductiekookplaat met geïntegreerde dampafvoer
Geniet van dit heerlijkecookamealtje!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!