‘Bokes met kaas’
Belgen eten graag brood, dat is algemeen geweten. Maar wist je ook dat 3 op de 4 mensen kiest voor een ‘boke met kaas’? En straffer nog… dat maar liefst een op de 10 kiest voor een zachte kaas zoals Brie of Camembert? (Bron: kwantitatieve studie bij 800 Belgen – TNS februari 2015). pfffieeeew! Dat zijn dagelijks heel wat boterhammen!
Ben jij een van die kaasliefhebbers?
Durf je af en toe ook eens een speciale combinatie te maken?
(En dan heb ik het niet over de klassieker ‘kaas met confituur’…)
Neen?
Ah, je weet niet goed waar te beginnen?
Let’s go, ik help je op weg!
Een gewaagd broodje Camembert
Voor een goed belegde gewaagde boterham
2 sneetjes kipfilet
3 plakjes Camembert
handvol jonge spinazie
5tal peper- en zoutchips
2 sneetjes speltbrood
Beleg je boterham met deze gewaagde combinatie:
- Start met de spinazieblaadjes
- Leg daarop de sneetjes kipfilet
- Schik de camembert op het broodje
- Werk af met de chips
Gewaagd … en geslaagd!
—————————————————————————————————-
Président liet een foodpairing studie uitvoeren en bundelde de resultaten op www.broodjeplezier.be. Een website met meer dan 40 verrassende broodjes met Président Camembert, Brie of geitenkaas. Ik licht een tipje van de sluier op en geef je alvast enkele leuke combinaties mee.
Uit de foodpairing studie van Président kwam naar voor dat een Camembert heerlijk te combineren is met:
– Citrus: mandarijn, limoenschil
– Fruitig: aardbei, Conference peer, passievrucht, druiven
– Kruidig: zwarte peper, basilicum, munt
Je kan dus nog veel meer gewaagde receptjes klaarmaken!
#broodjeplezier
Ps: Lieve Natascha (*Nans). Toen je zo lief ’s avonds alle ingrediënten kwam brengen wist ik even niet goed wat zeggen. Ik was ten eerste helemaal vergeten dat je zou komen… en ten tweede kreeg ik (uit de 40 mogelijke recepten) een doos met in het groot ‘Arthur’ er op. De naam van dit broodje, en ook van mijn liefste Papie die enkele jaren geleden overleden is. Ik sta niet dikwijls met mijn mond vol tanden, maar nu was dat dus toch het geval.