Chiazaad
Wat is dat? Chiazaad komt van de Chiaplant, verre familie van de muntplant. De bloemen van deze plant produceren kleine zaadjes die een beetje lijken op maanzaad dat je misschien wel kent. Deze zaadjes bevatten veel magnesium, ijzer en calcium. Gebruik ze als aanvulling op je voeding of als afwisseling. Té veel is nooit goed! (Nog chia-ideetjes nodig? Check hier!Check hier!)
Deze ‘pudding’ is het bewijs dat gezond ontbijten helemaal niet veel tijd en moeite kost! Je maakt een portie klaar de avond voordien, op 2 minuutjes klaar! Klinkt goed, niet? Je kan de pudding gewoon serveren in een kommetje, met een beetje granola, noten en/of vers fruit. Ik koos voor een meloenbowl. (Zie: snij een meloen doormidden, verwijder de pitjes en vul met chiapudding) Simpel, maar geef toe… Dit ontbijtje ziet er WAANZINNIG goed uit!
Chiapudding
Wat heb je nodig? (2 pers)
200 ml amandelmelk
een drupje of 2 vanille extract
4 el chiazaad
Hou je van zoet? Voeg een beetje honing toe
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar
- Verdeel over 2 kommetjes en laat opstijven (minstens 2u) in de koelkast
- Serveer met toppings naar keuze: noten, bessen, kokosrasp, vers fruit,…
Tip: Serveer in een meloenbowl! Verdeel de chiapudding na het opstijven over een gehalveerde meloen. Genieten!
Lekkere variaties:
- Vervang de amandelmelk door kokosmelk, sojamelk, rijstmelk,…
- Mix/blend een banaan (of ander fruit) samen met de amandelmelk en de vanille. Gebruik dit als basis om het chia zaad onder te mengen.
Een receptje dat je zeker en vast eens moet testen!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Dit is wel echt een heeeeel simpel receptje en het ziet er super gezond uit 🙂 ik ga ook eens zo’n pudding proberen 😉
Leuk hé! Moet niet altijd ingewikkeld zijn hé! Hier staat een portie voor morgen klaar in de koelkast!
Ik moet nog een beetje wennen aan de textuur, maar lekker is het wel. Ideaal bovendien om te zachte banen op te gebruiken! PS: ik rasp er ook nog wat pure chocolade overheen. Heerlijk en gezond!
Helemaal waar dat de structuur wat gek is. Maar met een topping van vers fruit is het een van mn favoriete ontbijten! Leuk dat je het recept getest hebt!
De textuur doet mij een beetje denken aan griesmeelpudding.
henri, dat is geen slechte omschrijving! Vond je het lekekr?
Dit recept is super lekker met rijstcocosmelk en er bosbessen, frambozen, goji bessen, aardbeien aan toevoegen… is een absolute aanrader!!
Hoi Marina, JOEPIE! Dat doet mij plezier. Ik kan ook echt genieten van een kommetje chia pudding. Bedankt voor je berichtje, en hopelijk mag ik je in de toekomst nog vaker inspireren!
Dat ziet er supersimpel uit om te maken, helaas is het niet aan mij besteed. Ik word al misselijk van het woord pudding. Sorry! Het is de structuur waar ik niet zo goed tegen kan. 😉
Nog nooit geprobeerd zo een pudding met zaadjes 😮
Wat zie dat er leuk uit! En inderdaad super simpel! Zonder die mooie opmaak lijkt het wel een beetje op kikkerdril, dus weet ik niet of ik een hap zou durven nemen 😉
Gewoon doen, echt lekker!
Dat het in twee minuten klaar is vind ik een enorm pluspunt. Maar ik moet wel even wennen aan de substantie denk ik.
Ontzettend mooie foto ook! Maak je die allemaal zelf? Ziet er heerlijk uit.
Hoi Femke, yes ik maak alle foto’s zelf!
Het ziet er zeker fantastisch uit! En je hebt gelijk je fruit voor die dag ook weer op! Ik ga ervan uit dat je die meloen ook op eet natuurlijk
Ik ga het eens een keer maken want ik heb het echt nog nooit op. Het lijkt mij wel lekker
Dat is apart, wat grappig dat het in een meloen gemaakt wordt. Ziet er heel smakelijk uit.
Wat een mooie foto! En het ziet er erg lekker uit.
Ik heb echt nog nooit chiapudding gemaakt of gegeten maar dit lijkt me zo bijzonder! Misschien toch eens aan wagen.. Wat mooi gepresenteerd ook zeg!
Doen doen doen, en bedankt!
Dit ga ik zeker maken
Daar hou ik je aan 😉