Eerste week op mijn nieuwe job
De eerste week op m’n nieuwe werkplek zit er op. Wat een verandering, wat een geweldige verandering! Het werd al na dag één duidelijk: ik ga heel veel bijleren. Mijn dagen stonden grotendeels volgepland met meetings en ik leerde enorm veel nieuwe mensen kennen (Ik geef toe; de helft van de namen ben ik al weer terug vergeten… maar dat komt wel goed!) De eerste week is met andere woorden voorbij gevlogen. Ik heb daardoor stiekem wel extra genoten van het weekend: bijpraten met mijn lieve man, koken, bloggen en natuurlijk genieten van het mooie nazomer/herfstweer! Mijn batterijen zijn ondertussen weer helemaal opgeladen, klaar voor week 2!
Benieuwd naar de gezichten morgen als ik weer eens iets ‘raar’ aan het eten ben. Haha, aangezien de meeste collega’s ‘s middags een broodje halen in het bedrijfsrestaurant ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt met mijn homemade gerechtjes. Hoewel ik denk dat ze deze stiekem wel eens zouden willen proeven!
Chiapudding met vijgen
2 grote porties:
Vijgenpuree
4 vijgen
2 el water
Chiapudding
300 ml amandelmelk of kokosmelk
1/2 tl vanille extract
6 el chiazaad
(zoetebekken: voeg 1 tl agavesiroop of honing toe)
Garnering
1 vijg
4 el havermout
Fijngehakte amandelen
- Snij de vijgen in grove stukken
- Voeg ze samen met 2 eetlepels water in de hakmolen van je mixer * (of gebruik een staafmixer)
- Pureer tot een compote
- Voeg alle ingrediënten voor de chiapudding samen in een mengkom
- Meng met een vork of een klopper het chiazaad door de amandelmelk
- Na een minuutje of 2 wordt het mengsel dikker, zet even opzij
Tijd om te garneren, de laagjes komen natuurlijk het mooist tot hun recht in een glazen jar. Meteen handig om mee te nemen! (Ik vond de mijne in de leuke webshop “A day with Tia”)
- Snij de vijg in dunne schijfjes
- Begin met een laagje vijgenpuree in elke jar
- Schep daarbovenop de havermout
- ‘Plak’ nu tegen de rand enkele stukjes vijg
- Verdeel de chiapudding over de jars
- Werk af met de fijngehakte amandelen
- Laat de pudding nu verder opstijven in de koelkast (minimum 2u)
Tip: Maak een dag vooraf of maak in een keer een paar porties!
Ik maakte al eerder chiapudding klaar,
het recept en alle info over die gekke kleine zaadjes kan je hier terugvinden
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik las al veel artikeltjes over chia pudding maar dit springt er toch even tussenuit! Heel leuk met die vijgenpuree erbij, hop op de to eat-list! 😀
Joepieeeee! Thanks babe!