Wortel-kikkererwten soep
Voor 4 personen
1 blik kikkererwten
500 g wortelen
ui
2 teentjes knoflook
0,5 tl komijn
0,5 tl kurkuma
1/4 tl cayennepeper
Peper en zout
1 liter groentebouillon
Olijfolie
Volle room of Griekse yoghurt voor de afwerking
- Spoel de kikkererwten
- Schil de wortelen en snij de wortelen in stukken, hoe kleiner de stukken hoe sneller de soep gaar is
- Snij de ui en look fijn
- Verwarm de olie in je kookpot
- Stoof de ui, de look en de wortelen enkele minuten aan
- Voeg de kruiden toe
- Voeg de helft van de kikkererwten en de groentebouillon toe
- Laat de soep ongeveer 15 minuten op een zacht vuur koken tot de wortelen gaar zijn
- Pureer de soep met je staafmixer tot een gladde massa
- Proef en voeg desgewenst peper en zout toe
- Rooster de rest van de kikkererwten met een scheutje olijfolie in een koekenpan, kruid met peper en zout
- Verdeel de soep ik kommen
- Garneer met de geroosterde kikkererwten en een lepel room/Griekse yoghurt
Tip: voor een iets dunnere variant gebruik je 1,2 liter water
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ga ik zeker eens proberen!
doen! Lekker soepke!
Vandaag gemaakt en zooooo lekker! Dochtertje van 2 heeft zelf bijgevraagd 🙂
Maakt me zo blij dat te lezen! En superblij van de dochter seg, joepie!
wanneer doe je de look erbij?
hoi Ann, heb een update gedaan! Thanks voor je oplettendheid!
thanks, het staat net te pruttelen nu!
Lekker, net gemaakt! Ben je hele lijst soep aan het afwerken, ben een echt soepmieke!!! Dus blij met al je receptjes!