Bijna een ‘gewone’ boterham
Een tartine is niet veel meer dan een open belegde boterham, bijna een ‘gewone’ boterham dus. Rijgelijk belegd weliswaar, maar nog steeds ‘gewoon’ een open belegde boterham. Als je met andere woorden een boterham kan smeren, dan kan je dit recept ook klaarmaken, easy as that! Los van de eenvoud is een tartine wel een echte upgrade voor je ontbijt, brunch of lunch. Probeer het, en je zal me gelijk geven!
En ben je geen fan van geitenkaas? Dan vervang je die toch gewoon door roomkaas of eventueel cottage cheese?
Tartine met avocado, zongedroogde tomaten en geitenkaas
Voor 2 personen
2 dikke sneden donker brood*
150 gram zachte geitenkaas
1 avocado
6tal zongedroogde tomaten
Handvol rucola
Peper en zout
Olijfolie
- Verwarm je oven op 200°C
- Smeer de sneetjes brood in met olijfolie
- Rooster ze 5 tot 10 minuten in de oven tot ze warm en knapperig zijn
- Snij ondertussen de avocado in blokjes en de zongedroogde tomaten fijn
- Haal het brood uit de oven en smeer in met de geitenkaas
- Beleg de tartine met avocado en zongedroogde tomaten
- Kruid met peper en zout
- Werk af met rucola en een streepje olijfolie
* #nicetoknow: Het brood dat ik gebruikte voor dit recept was zelfgebakken! #trots Helemaal zelf gemaakt (met een beetje veel hulp van een van de nieuwe Niamh baking bakmixen). Leuk en eenvoudig om te maken, heel het huis rook echt heerlijk en het resultaat was erg lekker, ga ik vaker doen!Â
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!