Chef boterham
Origineel, gemakkelijk en overheerlijk… Jawel, we hebben het hier wel degelijk over boterhammen! Want ook met je dagdagelijkse boterham kan je heel wat kanten uit. Van croque monsieur tot tartine, belegd met heerlijke ingrediënten van aarbeien tot zalm. En toch grijpen we heel vaak terug naar boterhammen met ham, kaas of choco.
Balade (bekend van de smeerbare boter met romige structuur) lanceerde daarom haar receptenpagina met heerlijke recepten om je te inspireren. Boterhamrecepten die niet alleen origineel maar ook super lekker zijn. En een van die recepten is deze tartine met avocado, erwt en geitenkaas.
Tartine met avocado, erwt en geitenkaas
Voor 4 stevige Tartines.
(Met een salade erbij een ideale lunch voor 4 personen)
60 g erwten (diepvries)
1 avocado
Sap van 1 limoen
Peper en zout
Balade boter
100 g geitenkaas
Verse peterselie
Cayennepeper
4 sneden boerenbrood
- Kook de erwten kort in gezouten water
- Giet af en laat ze schrikken in koud water, zo behouden ze hun mooie felgroene kleur
- Plet het vruchtvlees van de avocado samen met de erwten en het sap van 1 limoen
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Smeer een laagje Balade boter op de boterhammen
- Verdeel hierover de avocado-erwtentapenade
- Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de tapenade
- Werk af met verse peterselie en een snuifje cayennepeper
Wat eet jij liefst op jouw boterham?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept klaargemaakt voor Balade.
www.balade.be
.