Ver-soep-elingen
Hoera hoer hoera, vandaag (8 maart 2021) gaat een nieuwe reeks versoepelingen in. Eindelijk mogen we weer wat meer van onze geliefden zien, kunnen we weer buiten afspreken met vrienden en familie. Eindelijk krijgt onze geliefde horeca weer zicht op een verse start. Het is maar een kleine stap in de goede richting, maar hé… het is er een. En geef toe, we hadden het allemaal echt nodig. Nu allemaal kei hard ons best blijven doen, handen blijven wassen, maskers dragen, voorzichtig zijn en dannnnnnn op naar een zomer waar weer (bijna) alles mag!? (Een mens mag een beetje dromen hé)
En aangezien Dimitri al een hele week lacht met zijn eigen woordspeling en mij al verschillende keren gevraagd heeft “of ik daar toch wel iets mee ging doen?” deel ik zijn toch wel leuke mopje graag met jullie. Vandaag, speciaal om de aangepaste maatregelen te vieren én voor de liefste en grappigste man van de wereld: ver-soep-elingen, in de vorm van deze heerlijke pompoensoep met komijn.
Pompoensoep met komijn
Voor 6 personen
3 uien
3 teentjes knoflook
4 wortelen
2 kg pompoen
1 tl chilipoeder
3 tl komijnzaadjes
2 l kippenbouillon
0,5 l melk
1 citroen
Olijfolie
Peper & zout
Garnering: room of volle yoghurt en komijnzaad
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij de pompoen en de wortelen in blokjes
- Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie
- Doe er de groenteblokjes bij
- Peper, zout, komijn en chilipoeder
- Giet de bouillon bij de groenten en laat 20 minuten koken
- Voeg de melk en het sap van 1 citroen
- Mix de soep glad
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje room (of yoghurt) en een snuifje komijnzaad
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Lina uit Antwerpen. Ook zij zag iets in soep en Corona, want ze lanceerde tijdens de eerste lockdown haar supertoffe instagram account; soepervrouw. Op die account deelt ze elke week een eenvoudig en natuurlijk heel lekker soep-recept. Ik ben alvast fan, van dit lekkere soepje dat ik mocht klaarmaken voor de krant én van haar leuke account. #mustfollow
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Benieuwd of jij dit ook soeperlekker gaat vinden!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!