Nieuwe job
Op dit moment werk ik dicht bij huis, heel dicht bij huis zelfs. Zo dicht dat ik bijna elke middag naar huis fiets om te lunchen samen met mijn echtgenoot, voor mij is dat 200% echt genieten. Nog even en samen lunchen zal niet meer zo vaak gebeuren. In september ga ik een nieuwe uitdaging aan op het werk en moet ik daarvoor een eind reizen. (Brussel here I come!) ’s Middags een lekkere panini bereiden zal ik dus niet meer kunnen doen, maar wie weet zie je dan binnenkort wel wat recepten voor lunch ‘on the go’ verschijnen?
Deze panini met avocado en spinaziepesto is echt overheerlijk. Spinaziepesto, mozzarella, avocado, enkele blaadjes spinazie en een beetje peper van de molen… that’s it. Ik ben er zeker van, de combinatie zal je doen smullen!
Panini met avocado spinaziepesto
Voor 2 personen
Spinaziepesto:*
15g basilicum
100g spinazie
2 el citroensap
50 ml olijfolie
2 teentjes look
40g amandelen
Panini:
2 paninibroodjes (of ongebakken stokbroodjes)
1 avocado
ongeveer 200g spinazie
1 bolletje buffelmozzarella
peper en zout
- Neem je blender erbij en voeg de ingrediënten voor de spinaziepesto samen: de amandelen, de gepelde look basilicum en de spinazie
- Schenk er ten slotte de olijfolie en het citroensap bij en mix alles op volle toeren tot een gladde pesto
- Proef de pesto en kruid bij met peper en zout
- Verwarm de grillpan of croque monsieur grill
- Snij de ongebakken broodjes open en besmeer ze met de spinaziepesto
- Beleg de broodjes met de mozzarella, plakjes avocado en tot slot de spinazieblaadjes
- Bestrooi met peper en zout.
- Klap de broodjes dicht en druk ze stevig aan
- Grill tot de kaas gesmolten en/of het broodje goudbruin is gegrild
* Heb je nog spinaziepesto over?
Super! Want deze pesto is ook overheerlijk op een pizza of bij een zomerse salade.
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!