Hello sunshine!
Deze soep is gemaakt met voornamelijk seizoensingrediënten van bij ons, allemaal dingen die je dus makkelijk kan aankopen, zelfs in rare tijden als deze. Ingrediënten die, om diezelfde reden, daardoor vaak ook goedkoop zijn. Veel groenten en een beetje kip, en dus ook: voedzaam! Hah, zalig toch als een recept eenvoudig én gezond is? Last but not least is dit receptje makkelijk aan te passen. Zo zal ten eerste iedereen aan je tafel er van genieten (jup, ik ken dat van die moeilijke eters aan tafel) én zodat je de restjes uit de koelkast kan opwerken. Ideaal dus… ook op zonnige dagen!
Lentesoep met kip
4 personen
1 ui
2 tenen look
4 wortels
2 stengels prei
2 stengels selder
450 g kipfilet
1,5 l kippenbouillon
400 g gepelde tomaten (blik)
2 courgettes
150 g mais (blik)
100 g macaroni, of andere korte pasta
Peper en zout
3 el olijfolie
Handvol verse peterselie en basilicum
- Snipper ui en look
- Snij de wortels, prei en selder in stukjes
- Verwarm 3 el olijfolie in een grote kookpot en stoof hierin ui, look, wortel, prei en selder
- Voeg de kip, kippenbouillon en gepelde tomaten toe
- Breng aan de kook en laat vervolgens 20 minuten zachtjes sudderen
- Haal de kip uit de kookpot en zet opzij
- Snij de courgette in blokjes, doe de blokjes samen met de maïs bij de soep
- Voeg de pasta toe
- Laat ongeveer 10 min verder sudderen, tot de pasta gaar is
- Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar en voeg de kip weer toe aan de soep
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Werk af met een handvol fijngehakte verse peterselie en basilicum
Back2Work
Hooooooooopelijk kunnen we binnen enkele weken terug naar het werk (Mis jij het “echte” contact met je collega’s ook zo?). Ook dan is deze lentesoep ideaal voor de lunch. In een van de mooie food jars van Kambukka neem je je soep zonder lekken mee… meer nog, als je de soep thuis al opwarmt hoef je dat ’s middags op het werk niet meer te doen. Want deze hippe food jar houdt voedsel 9u lang warm. Meer dan een mooi ding dus!
En, kan jij ook een soepje smaken op zonnige lentedagen?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
noodgedwongen neem ik nu soms plaats aan het fornuis (om maar te zeggen dat ik een echte amateurkok ben)
Maar ik wil graag dit recept eens klaarmaken, echter de bereidingswijze lijkt me onlogisch of begrijp ik het verkeerd …?
Er staat ergens in de handleiding :
Haal de kip uit de kookpot en zet opzij, Snij de courgette in blokjes
Doe de courgette, mais en kippenblokjes terug bij de soep
in de daaropvolgende zinnen staat ….
Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar en voeg de kip weer toe aan de soep
Dus je moet de kipfilet uit de soep halen en wegzetten en nadien moet je ze als kippenblokjes terug toevoegen
Weer iets later moet je de kipfilets met vorken uit elkaar trekken en terug aan de soep toevoegen ???
Deel je dan de kipfilets in twee delen op (deel om te snijden en een deel om uit elkaar te trekken) of interpreteer ik het recept verkeerd?
Het recept is uiteraard voor eigen interpretatie vatbaar maar ik omdat ik van maaltijdsoepen hou wil ik graag het recept volgen
Moet ik ze dus maken met kippenblokjes of in reepjes getrokken kipfilets of met beiden ..?
mvg, Louis
Hoi Louis , Eest en vooral proficiat met je avontuur aan het fornuis. En mijn excuses, want je hebt helemaal gelijk er stond een foutje in de bereidingswijze. ik heb het aangepast dus je kan er mee aan de slag!
Lentesoep maak ik graag klaar! Vooral als ik vrij ben van werk. Het kost mij veel tijd om iets heerlijks klaar te maken, maar zulke geweldige recepten zijn het proberen waard!
SOOOO GOOD! LOVE IT!
Woohooow, dat lees ik graag!