Klaar om je oven op te warmen?
Een Dutch Baby?
Een Dutch baby is als een magische pannenkoek die in de oven opblaast tot een luchtig kunstwerk! Denk aan een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé, maar dan met een knapperige rand en een heerlijk zachte binnenkant. Het geheim achter deze heerlijke fluffiness? Melk, natuurlijk! De melk maakt het beslag lekker luchtig en zorgt ervoor dat de Dutch baby zo mooi omhoog komt in de oven. Of je ‘m nu hartig of zoet maakt, één ding is zeker: zonder melk geen Dutch baby!
Alles begint met melk! Dit geweldige ingrediënt is super veelzijdig en onmisbaar in de keuken. Of het nu tijd is voor ontbijt, lunch, een vieruurtje, avondeten of zelfs dessert, melk staat altijd klaar om iets lekkers op tafel te toveren… en vandaag gaan we echt een beetje toveren, met een heerlijk pannenkoekenbeslag.
Dutch baby met champignons
Voor 2 personen
160 ml melk
80g bloem
3 eieren
1 tl verse tijm
1 tl bieslook, fijngesnipperd
250 g champignons
2 tenen look
60 ml groentebouillon
Handvol rucola
Parmezaanse kaas
Boter
Peper en zout
- Verwarm je oven voor op 225°C
- Plaats een gietijzeren pan (of evt een ovenschaal) in de oven
- Doe de melk, eieren, bloem in een ruime kom (of je blender)
- Mix tot een glad beslag
- Voeg de verse, fijngehakte kruiden toe aan het beslag en kruid met peper en zout
- Haal de warme pan uit de oven
- Doe het blokje boter in de pan, laat et smelten
- Giet daarna het beslag in de pan, draai de pan even rond zodat het beslag goed verdeeld is
- Bak de Dutch baby 18 Ã Â 20 minuten in de oven, ondertussen bereiden we de champignons
- Snij de champignons in partjes
- Bak de champignons goudbruin in een klontje boter
- Snipper een teentje look en voeg dit samen met verse tijm toe aan de champignons, laar nog twee minuten sudderen
- Giet de bouillon in de pan en kook enkele minuten, tot de champignons bijna ‘droog’ zijn
- Haal de Dutch baby uit de oven
- Verdeel de champignons over de dutch baby
- Werk af met rucola en Parmezaanse kaas
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
In samenwerking met