Butternut fetataart
Wat heb je nodig voor 4 personen (hoofdgerecht)
De deegbodem:
150 g bloem
80 g boter op kamertemperatuur
50 ml melk
De vulling:
800 g butternutpompoen
125 ml zure room (1 potje)
4 eieren
300 g fetakaas
verse tijm
Nootmuskaat
Peper en zout
Aan de slag!
- Voor het deeg meng je de bloem met de zachte boter, een snuifje zout en de melk. Dit gaat het makkelijkst in je keukenmachine met de K-klopper
- Wanneer het deeg niet meer plakt  (na een minuutje of 2) rol je het in een bal, wikkel dan in huishoudfolie
- Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast
- Verwarm de oven op 180°C
- Schil en ontpit de butternut, snij het vruchtvlees in kleine blokjes
- Verdeel de blokjes over de deegbodem
- Klop de eieren los in een mengkom
- Meng de zure room bij de eieren
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Giet over de pompoenblokjes
- Snij de feta in blokjes en verdeel over de taart
- Bestrooi met verse tijm
- Zet de taart 40 minuten in je voorverwarmde oven
Serveer met een frisse salade.
Klinkt lekker, het proberen waard!
Tip: pompoenblokjes eerst even wokken met béétje olie en komijnzaadjes… !