Dé ideale home office lunch
Geen idee hoe jullie werkregime er ondertussen uit ziet, maar ik werk nog steeds enkele dagen per week van thuis… en elke dag boterhammetjes als lunch dat gaat toch wel een klein beetje vervelen hé? En dus probeer ik wat af te wisselen. En aangezien ik mijn home office middagpauze kort probeer te houden (zo kan ik Lucie op tijd oppikken!), heb ik geen tijd om uitgebreid te koken…
Deze lekkere bagel met gezonde eiersalade en zalm is niet alleen snel klaar. Maar ook gezond én bovendien zéker fancy genoeg om je collega’s digitaal jaloers te maken wanneer je van thuis uit werkt.Yes, dit cookamealtje is een winner en dus ook dé ideale lunch bij thuiswerk #bagelbreak.
Ik ging aan de slag met de bagels van New York Bakery Co . Ze zijn kant-en-klaar: nog even grillen of toasten, beleggen en klaar. De bagels bestaan in drie smaken en zijn eigenlijk allemaal lekker. Kiezen is verliezen en dus past dit recept perfect als beleg op zowel de Original als de Sesame of Meergranen bagel! Oh en voor wie de verpakkingen leest, alledrie de varianten van New York Bakery Co hebben nutriscore A, hebben een laag vetgehalte en worden gemaakt zonder kunstmatige kleur-of smaakstoffen. Whoop whoop!
Bagels met gezonde eiersalade en zalm
Lunch voor 4 personen
4 bagels (ik gebruikte de New York Bakery Co Original)
4 eieren
80 g griekse yoghurt
1 el verse dille, fijngehakt
1 el verse bladpeterselie, fijngehakt
8 plakjes verse zalm
Veldsla
Peper van de molen
Zout
- Laat in een steelpan water aan de kook komen
- Leg de eieren voorzichtig in het kokende water en laat ze 8 minuten koken
- Giet de eieren af en spoel ze onder koud water
- Pel de eieren
- Hak de eieren met behulp van de hakmolen van je mixer fijn of snij in hele fijne stukjes met een mes
- Meng nu de griekse yoghurt, de verse dille en de bladpeterselie onder de eieren
- Proef en kruid de eiersalade bij met peper en zout
- Snijd de bagel doormidden en rooster/toast of grill kort
- Verdeel de eiersalade over de bagels
- Schik op elke bagel 2 plakjes gerookte zalm
- Werk af met veldsla
Smakelijk
en werk ze!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met New York Bakery Co