Vlees en vis in één gerecht?
Steeds vaker zie je chorizo opduiken in recepten als smaakmaker. Ook de sympathieke Jeroen Meus gebruikte deze Spaanse worst al regelmatig in zijn recepten voor Dagelijkse Kost. Geen wonder, want deze smaakvolle Spaanse varkensworst kan je gemakkelijk met heel wat ingrediënten combineren: eigerechten, kip, salades, gegrilde groenten en (iets gedurfder misschien) ook met vis.
Hoe ik de smaak van chorizo zou omschrijven? Smokey, sterk en licht pikant. En laat dat nu net de smaken zijn die deze zeeduivel nodig had om een heerlijk gerechtje te worden. Durf jij vlees en vis combineren in één gerecht? Probeer deze bijzondere combinatie van zeeduivel en chorizo, verrassend lekker!
Zeeduivel met chorizo
Voor 4 personen:
800g zeeduivel
100 g chorizo
400g aardappelen
250g kerstomaatjes
1 rode paprika
Handvol verse peterselie
1 tl paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes
- Kook de aardappelblokjes al dente in gezouten water
- Halveer de kerstomaatjes
- Snij de chorizo en de paprika in kleine blokjes
- Bestrijk een ovenschotel met olijfolie
- Verdeel de aardappelblokjes, groenten en chorizo in de ovenschotel
- Kruid met paprikapoeder
- Leg er de zeeduivel bovenop
- Kruid de zeeduivel met citroensap, peper en zout
- Laat 20 minuten garen in je voorverwarmde oven
- Serveer met gehakte peterselie
Ik gebruikte voor de bereiding van dit recept de perfecte vispan van point-virgule, oa verkrijgbaar op bol.com!
Vegetarisch of toch niet?
Na de publicatie van deze “zeeduivel met chorizo” in Deze Week kwamen er heel wat reacties binnen. Er stond dan ook een foutje op de pagina. Kan jij het vinden? Tip: het staat in de tip.
Ook als je de chorizo weg laat uit dit lekkere recept is het helaas niet vegetarisch. Had je er over gelezen? Dat is niet zo gek. Meer dan 50% van de mensen twijfelt namelijk of vegetariërs al dan niet vis mogen eten. Maar wanneer je vegetarisch eet, dan eet je dus geen vlees EN geen vis. En al die vegetariërs in je vriendenkring die wel vis eten? Dat zijn eigenlijk pescotariërs!
Om dit foutje goed te maken doe ik dan ook een oproepje naar alle vegetariërs. Stuur mij je favoriete veggie receptje door naar zondagsekost@roularta.be. Ik kies er een heerlijk gerechtje uit (of meerdere) en publiceer dat in De Zondag!
Wat ziet dit er heerlijk uit zeg, ik zou dit zo morgen willen maken. Hartstikke bedankt voor al je inspiratie altijd 🙂
doen doen doen!
Ik ben zelf geen chorizo fan, maar een stukje witte vis lust ik zeker wel!
Wat ziet dat er lekker uit zeg!! 🙂
Zeeduivel heb ik nog nooit gegeten. Maar in dit gerecht ziet het er heel smakelijk uit!
Chorizo is echt heel erg lekker. Helaas eten we het nog weinig.
OMG dit ziet er zo lekker uit. Ik houd van zeeduivel en chorizo. In mijn ogen een ideale combinatie! Bedankt voor dit recept.
oh voila! Misschien eentje om snel klaar te maken?
Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit zeg, iets wat ik ook wel zou lusten
Wat fijn om te lezen, zeker eens uittesten dan hé 😉
Ik vind chorizo zo lekker. Neem ik altijd op mijn pizza ook♀️ ben dus echt benieuwd hoe dit smaakt!
Dan zou ik zeggen: snel een keertje testen!
Zeeduivel is echt een lekker stukje vis. We denken er niet zo snel aan maar als je het eenmaal een keer geproefd hebt weet je wat ik bedoel
haha dat weet ik zeker, heel heel lekker!