Mosselseizoen – Het “r”-fabeltje
Voor heel wat mensen staan mosselen gelijk met zomer, met terrasjes en zonneschijn. Toch zijn de zomermaanden niet de enige maanden waarin je van een heerlijke portie mosselen kan genieten.
Zo is er het fabeltje van de ‘r’ in de maand. Nu, het is niet helemaal een fabeltje, want vroeger waren mosselen ook alleen verkrijgbaar in de maanden met een ‘r’ in de naam. Nu zijn er heerlijke mosselen beschikbaar van juli tot april. Hoe dat komt? Door een betere, snellere verwerking en een gesloten koelketen! Maar dus eigenlijk kan je de r-regel wel gebruiken… maar dan voor seizoenen ipv voor maanden. Mosselen zijn er in de zomer, de herfst en de winter… Maar meestal nog niet in de lente.
Duurzame mosselen
Dat gezegd zijnde ben ik dus bij Lidl een groot pak mosselen gaan kopen! En er zijn drie redenen waarom ik ze specifiek daar haalde (neen, niet omdat ze mij sponsorden met een pak mosselen, haha).
Eerst en vooral, uit gemak. Ik had namelijk gewoon zin in mosselen en heb een Lidl winkel om de hoek. Ten tweede omdat ze altijd lekker zijn, prijs-kwaliteit een toppertje. Bovendien hebben de mosselen een MSC label! Dat label garandeert dat vis en zeevruchten gevangen worden met respect voor het milieu en de vispopulatie, een label dus voor duurzame vis! FYI: Je kan hier bij elke supermarkt op letten, doen!
Thaise mosselen met rode curry
Ingrediënten voor 2 personen
2 kg mosselen
1 ui, in fijne ringen
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 cm gember, geschild, fijngesneden
1 chilipeper, fijngesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
2 à 3 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
2 tl limoensap
2 tl sojasaus
2 tl vissaus
2 el olie
Peper en zout
Garnituur: koriander, lente-ui, enkele partjes limoen
Serveer met frietjes of geroosterd brood
- Spoel de mosselen grondig in koud water
- Verwarm de olie in een grote pot
- Stoof hierin de ui ringen, de look, het citroengras, gember, chilipeper en de paprika aan
- Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven
- Giet er de kokosmelk bij
- Voeg nu ook het limoensap, de sojasaus en de vissaus toe
- Kruid met peper en zout en laat 10 min zachtjes pruttelen
- Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe
- Schud even op en zet het deksel op de pot
- Laat ± 5 min. afgedekt koken
- Meng de saus onder de mosselen
- Verdeel de porties en werk af met koriander, lente-ui en een partje limoen
Lekkkkkker seg!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Dat lijkt me een heerlijk recept