Vegan gehakt
Bij Lidl vind je steeds meer vegetarische producten én vegan. Bovendien willen ze elk jaar 10% meer vegetarische/veganistische producten verkopen. Ik kook heel regelmatig vegetarisch, maar koop dan weer minder vaak vleesvervangers. Ik moet zeggen, het was een lekkere ontdekking! Oh en volgens mijn best friend zijn de vegan kazen dé beste die hij ooit proefde… worth a try! Welke zijn jullie favoriete vleesvervangers?
Mini chef
Sinds kort wonen we in ons nieuwe huis (geen zorgen, nog wat afwerken hier en daar en ik geef jullie een stukje virtuele rondleiding). Eindelijk hebben we heel veel plaats in de keuken…. en daar ben niet alleen ik maar ook Lucie heel erg blij mee! Te pas en te onpas staat ze in de keuken om te helpen… en dat was ook zo het geval bij deze lekkere ramen. Of ze dan achteraf ook mee eet? Zeker en vast! Ik liet voor haar wel de tantanmen saus, die best spicy is, achterwege en deed in plaats daarvan een klein schepje pindakaas toe aan haar bouillon. Check har kooktalent in deze leuke video:
VIDEO
Tantanmen Ramen met vegan gehakt
Ingredienten voor 4 personen
Vegan gehakt + marinade:
500 g vegan gehakt
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el suiker
peper
Tantanmen saus
6 el tahini (sesampasta)
6 el sojasaus
2 tl suiker
4 el chiliolie (of 2 el gemalen chili)
Bouillon
1,4 l (soja)melk
3 blokjes groentebouillon
1 broccoli, in roosjes
1 paksoi, in repen
4 (zacht) gekookte eieren – voor een vegan versie laat je deze uiteraard achterwege
4 porties ramen noodles
Sesamzaad
Lente-ui
- Meng het vegan gehakt met de sojasaus, oestersaus, suiker en peper
- Laat minstens 15 minuten marineren
- Meng de ingrediënten voor de tantanmen saus
- Zet de saus opzij tot bij het serveren
- Warm de (soja)melk op en los er de bouillon in op, hou warm
- Kook de ramen noodles zoals aangegeven op de verpakking
- Stoom (of kook) de broccoli en de paksoi beetgaar
- Bak het gemarineerde vegan gehakt
- Verdeel de tantanmen saus over 4 diepe borden
- Schep de noodles bovenop de saus
- Giet de bouillon over de noodles
- Vul aan met gestoomde broccoli en paksoi en vegan gehakt
- Halveer de eieren en voeg ze toe aan de ramen
- Garneer met sesamzaad en fijngehakte lente-ui
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!