Ingrediënten (4 tot 6 personen)
1 braadkip min 1.5 kilo
2 uien
1 citroen
Gember, duimgroot
400 g kokosmelk
Koriander
Klontje boter
Voor de marinade:
150 ml yoghurt
1 el tomatenpuree
Sap van 1 citroen
1 el chilipoeder
1 el kurkuma
1 el komijn
1 el garam masala
1 el kaneel
6 looktenen
Gember 2 cm
Peper en zout
-
- Mix de looktenen en de gember tot een pasta voor de marinade
- Mix nu alle ingrediënten voor de marinade
- Smeer nu de kip helemaal in met de marinade
Tip: vergeet niet onder het vel op aan de kippenborst te marineren - Laat de kip enkele uren of zelfs een nachtje marineren in de koelkast
- Verwarm de oven op 180°C
- Leg de kip in een ovenschotel
- Halveer de citroen en leg hem mee in de ovenschotel
- Doe hetzelfde met de gember
- Snij nu de ui in ringen en leg mee in de ovenschotel
- Zet de kip nu 1.5 u in de oven
- Haal de kip uit de oven
- Bedek met zilverpapier terwijl je de saus maakt
- Haal het vruchtvlees uit de gebraden citroenen en doe dit in een mengkom/foodprocessor
- Doe ook de uien in de mengkom
- Voeg het braadvocht toe en mix tot een puree
- Warm deze puree samen met de kokosmelk op
- Voeg net voor het serveren fijngehakte koriander toe aan de saus
Serveer met basmatirijst, naan of waarom niet met zoete aardappelen?
Een receptje vind je hier.
Toegegeven, geen gemakkelijke opdracht. Maar het was leuk, en vooral ook erg lekker. Er volgen dus gauw nog meer Indisch geïnspireerde receptjes.
Heb jij ook een leuke suggestie of een speciale aanvraag? Laat het zeker weten via amylia@cookameal.be