Very snel en lekker
Heerlijk is het, dat mom life, maar damn wat is het soms ook zoeken naar evenwicht en organisatie. Koken met een spelende (of erger nog: hongerige) peuter in huis… het is toch een uitdaging. Wanneer ik thuiswerk probeer ik tijdens de middagpauze dus al zo veel mogelijk voor te bereiden. En wanneer ik, gelukkig max twee keer per week, naar Brussel moet haal ik iets (uiteraard zelfgemaakt) uit de vriezer of gaan we voor very snel en lekker! Het cookamealtje van vandaag valt onder die categorie: tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini. Deze pasta, en een variant met room en champignons en/of spinazie, staat hier regelmatig op het menu! Oh en ook Lucie is fan … maar die is altijd blij als we pasta eten!
Heb jij nog een gerechtje dat in de categorie ‘very snel en lekker’ valt? Vertel me er dan snel alles over (onderaan deze blogpost in de comments, of via mail!)
Tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini
Voor 4 personen
450 g tagliatelle
1 ui
250 g broccolini
200 ml room
150 g kruidenkaas
300 g gerookte zalm
1 el olijfolie
Peper en zout
Cayennepeper
Handvol verse groene kruiden (bieslook, peterselie)
- Kook de tagliatelle al dente in gezouten water
- Giet af en bewaar een kopje kookvocht voor de saus
- Snipper de ui fijn
- Stoof de ui glazig in de olijfolie
- Doe de broccolini mee in de pan en laat kort mee stoven
- Voeg de room, de kruidenkaas en een beetje kookvocht toe
- Roer om en laat de saus enkele minuten pruttelen op een zacht vuur
- Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg ze toe aan de saus
- Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel cayennepeper
- Schep de pasta onder de saus (voeg nog een beetje extra kookvocht toe indien nodig)
- Werk af met verse groene kruiden
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Nancy uit Veerle-Laakdal. Nancy is gek op salades, huisgemaakt stoofvlees en zowat alle gerechten met zalm. ‘Maar het gerecht waarvoor ze mij echt voor mogen wakker maken,’, vertelt ze enthousiast, ‘is de heerlijke bouillabaisse van mijn schoonzus!’. In haar vrije tijd kan je Nancy vinden in haar keuken: “Lekker eten is een echte passie. Ik sta zelf heel vaak achter de kookpotten om nieuwe recepten uit te proberen. Daarnaast gaan mijn man en ik ook regelmatig uit eten, genieten!” En voor iedereen die graag kookt en graag zijn/haar gerechten deelt met andere hobbykoks: Nancy heeft een hele leuke kookgroep op facebook: De gezellige keuken.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!