Tijd om die hunk aan de haak te slaan bij een tête a tête
maar stiekem kan je nog geen ei bakken?
Je hebt vriendinnen op bezoek en wil ze imponeren met een lekker gerechtje
maar je bent een echte kluns in de keuken?
Sinds kort woon je alleen en je wil je ouders bewijzen dat je echt wel voor jezelf kan zorgen
maar hebt je keuken nog nooit gebruikt?
Geen keukenprinses?
GEEN PROBLEEM!
Deze heerlijke romige tagliatelle met scampi kan echt iedereen klaarmaken. Je hebt er niets speciaals voor nodig; geen onvindbare ingrediënten en geen geavanceerde keukentoestellen. Simpel, eerlijk én lekker!
Voor 4 personen:
2 tl olijfolie
24 scampi
¼ tl paprikapoeder
rode pepervlokken (naar smaak)
1 kleine ui
2 teentjes look
1 blik gepelde tomaten in blokjes
75 ml water
½ blokje kippenbouillon
100 ml room
Peper en zout
¼ tl oregano
10tal blaadjes verse basilicum
600 g tagliatelle
- Verwarm de olijfolie in een pan of wokpan.
- Kruid de scampi met paprikapoeder en rode pepervlokken en bak ze in de pan
- Haal de scampi uit de pan en zet opzij
- Snipper ui en look en stoof zachtjes aan
(YES, gewoon in dezelfde pan en dus geen extra afwas!) - Voeg na 2 minuutjes de tomatenblokjes, het water en de kippenbouillon toe
- Kruid de saus met oregano, peper, zout en voor de liefhebbers van pikant met nog wat extra rode pepervlokken
- Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen
- Kook ondertussen de tagliatelle al dente
- Voeg de room en de scampi toe aan de saus
- Roer even om en je saus is klaar
- Serveer de tagliatelle met de saus en werk af met enkele blaadjes verse basilicum
Amylia
#trotsevijfblogger