3 x lekker
Stromboli, dat is 3 x lekker! Lekker Italiaans, lekker makkelijk te bereiden én lekker om te delen!
Je kan dit gerecht het makkelijkst omschrijven als een gevuld pizzabrood. (Het ziet er uit als een gevuld stokbrood, en het deeg is hetzelfde als dat van pizza.) Zalig om te delen, te lunchen of zelfs te dineren…. Ja hoor, de stromboli is een echte winner!
Stromboli met gele tomaten
Ingrediënten
Deeg:
200g 00 bloem
100g water
18g verse gist
2 el olijfolie
1 tl zout
snuifje suiker
Saus:
1 bokaal gele Datterini tomaten in eigen sap (Elvea)
teentje look
2 el olijfolie
basilicumblaadjes
rode pepervlokken
peper & zout
snuifje suiker
6 schellen prosciutto
1 bol mozzarella
10tal verse basilicumblaadjes
Bereiding:
- Strooi de bloem uit op je werkblad
Meng zout, olijfolie en suiker erdoor - Los de verse gist op in het water
- Giet dit mengsel bij de bloem
- Kleed tot een stevig, glad deeg
- Rol het deeg tot een bol en laat het, afgedekt met een schone keukenhanddoek, minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats
- TIP: het deeg kan je makkelijk de dag voordien klaarmaken. Bewaar het dan in
- vershoudfolie in de koelkast.
- Verwarm voor de saus de olijfolie in een pannetje
- Bak de look een minuutje mee
- Voeg de gele tomaten en kruiden toe
- Laat 10 minuten sudderen tot je een dikke saus krijgt
TIP: Hou je niet van stukjes tomaat in je saus, mix de saus dan glad met je staafmixer - Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak
- Verdeel de saus over het deeg
- Beleg met de prosciutto en mozzarella
- Werk af met enkele basilicumblaadjes
- Vorm nu het brood: Rol het deeg voorzichtig op
- Plooi de uiteinden naar binnen
- Leg het brood met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
- Verwarm je oven op 200°C, laat ondertussen het brood even rijzen
- Smeer het brood in met olijfolie
- Bak 25 a 30 minuten tot het brood goudbruin en krokant is
- Serveer met een frisse salade
Enkele leuke weetjes over dit gerecht:
Ik maakte dit gerecht voor de eerste keer klaar op een zomerse middag die we doorbrachten met vrienden in de tuin. Bedankt Hilke (de knappe madam die het bordje vast heeft) om even te poseren voor mij, je bent een schat!
–
De gele tomaten die ik gebruikte behoren tot de limited edition reeks “Selezione del Maestro”
die Elvea lanceerde ter ere van zijn 130e verjaardag, dat verdient een applausje!
*klap klap klap klap klap klap klap*
Voor deze bijzondere verjaardag opende Elvea ook een pop-up boutique! Lees er hier alles over!
–
Elvea is ook fan van Cookameal én nog meer van dit gerechtje. Ik kan dan ook heel trots vertellen dat het plekje gekregen heeft op een van hun excusieve receptenkaarten die je krijgt bij aankoop van Elvea producten!
#trots
Prachtig bordje van Serax
MMm ga ik ook zeker eens proberen!
Hey Sarah, leuk om te lezen! x