De zon op je bord
Hebben jullie stilaan ook genoeg van deze grauwe lente? Wel, aan het weerbericht kan ik helaas weinig veranderen… maar met deze heerlijke spinazie orzo met falafel en opgeklopte ricotta breng je alvast de zon op je bord!
Ik serveer dit gerecht vandaag in een veggie én lactosevrije versie, maar je kan uiteraard een beetje spelen met de ingrediënten. Heerlijk ook met een stukje gegrilde kip bijvoorbeeld. En op warme dagen kan je dit gerecht (of de eventuele leftovers) ook koud serveren. Ideaal voor de eerste bbq of picknick van het jaar? Aftellen naar mooi weer!
Spinazie orzo met falafel en opgeklopte ricotta
2 courgettes
500 grams Orzo (Griekse pasta)
750 ml groentebouillon
+- 50 g spinazie
handvol verse peterselie
2 tenen look
Sap van 1 citroen
200 gram ricotta (Ik gebruikte ricotta zero lactose van Dilea)
Handvol verse basilicum
2 eetlepels olijfolie + extra
200 g falafel
Peper en zout
Chili vlokken, naar smaak
Olijfolie
- Snij de courgettes in halve maantjes
- Stoof de courgettes aan in olijfolie, gebruik een grote (braad)pan
- Voeg de orzo toe
- Schep om en laat nog een minuutje mee bakken
- Mix de look, de spinazie, de peterselie en het citroensap samen met 150 ml water glad
- Voeg het spinaziemengsel, samen met 750 ml groentebouillon toe aan de orzo
- Breng aan de kook
- Laat de orzo in 8 à 10 min gaar koken, voeg indien nodig extra water toe
- Doe de ricotta samen met de basilicum (de steeltjes kun je ook gebruiken!), de olijfolie en peper en zout in een keukenmachine
- Laat draaien tot het een luchtig, romig mengsel is
- Verwarm de falafel, zoals aangegeven op de verpakking
-
Serveren: Schep de opgeklopte ricotta op een bord of serveerschotel
-
Verdeel de orzo hierover
- Werk af met de falafel
-
Garneer met basilicum, een scheutje olijfolie en chili vlokken
Lactosevrij genieten met Dilea
Ik ging aan de slag met de lactosevrije ricotta van Dilea. Deze zachte en romige kaas smaakte eigenlijk net zoals ‘gewone ricotta’ en is ideaal voor de bereiding van heel wat verschillende gerechten. Zoals pastaschotels, hapjes maar ook lekkere desserten. En dus zowel voor koude als warme bereidingen!
Geniet van het zonnetje op je bord!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
___________________________________________________________________________________________
Lekkere samenwerking met Dilea
meer info: www.dilea.be